utstyr

Garmin Edge 705 vs Polar RS800CX – førsteinntrykk

(Oppdatering 25.08.2010: Fullstendig test finnes ved å klikke her.)

Jeg er veldig glad i å måle treningen min og har brukt mange varianter av sykkelcomputere helt siden Cateye CC AT-100 ble lansert midt på 90-tallet.

Fra juni 2006 frem til november 2008 brukte jeg Polar S725X som treningscomputer. I november oppgraderte jeg til Polar RS800CX på grunn av GPS-mulighetene og bedre minne på klokka. Jeg vurderte sterkt å kjøpe Garmin Edge 705 i stedet, men valget falt på ny Polar fordi:

 • Polars software for treningsanalyse er velkjent og velbrukt
 • Jeg ønsker å bruke klokka til mer enn bare sykling (ski, løp, innetrening)
 • RS800CX har GPS-funksjon, så da virket Edge 705 overflødig
I august 2009, etter 7.000 km på sykkel, 700 km ski/løp, og 380 treningstimer bestemte jeg meg for å kjøpe Edge 705 likevel. En rask runde på diverse webshops, og jeg endte opp med å bestille den fra MPX.no. Noen dager senere ankom pakken i posten.
Førsteinntrykk (etter 7 timer/200 km):
 • Pluss: Utrolig raskt å komme i gang. Det tok meg fem minutter fra jeg åpnet esken til jeg var klar til å sykle. Og det inkluderte at jeg fomlet en del med strips’ene da jeg skulle sette fast holderen på den ene sykkelen (to holdere følger med i pakken).
 • Pluss: Morsomt for statistikk-junkies. Uten videre problemer fikk jeg definert hvilke åtte variabler jeg vil ha synlig på skjermen (tid brukt, klokkeslett, meter klatret, meter over havet, km/t, snittfart, maksfart og distanse tilbakelagt). I tillegg virket kartet bra, sporing hjem overraskende presist og høydeprofil morsomt å få med seg.
 • Pluss: Velfungerende skjerm. I solskinn, regnvær og mørkvær er skjermen lettlest og gir ingen irriterende gjenskinn. Og for meg som har hatt Polar’en på armen var det deilig (og uvant) at all data er så lett tilgjenglig på stemmet.
 • Pluss: Enkelt å laste opp data. Med en USB-tilkobling blir den både ladet og overfører data til Garmin Connect, Garmins webbaserte analyseverktøy. Det tok noe tid å installere add-ons for at PC og Edge skal snakke med hverandre, men
 • Pluss: Morsomt å kunne dele treningsinformasjon online. Man kan lett søke opp andres treningsøkter, dele sine egne, og konkurrere mot andre i deres løyper ved å laste ned deres økter.
 • Pluss: Kompatibelt med ANT+. Det betyr at jeg kan bruke wattmålere fra CycleOps, SRM, osv. sammen med Garmin Edge 705!
 • Minus: Pulsbeltet som følger med er et monster. Etter årevis med Polars suverene pulsbelter har jeg ennå ikke brukt Garmins belte – den ser rett og slett for ubehagelig ut.
 • Minus: Begrenset rapporter/analyse i Garmin Connect. Etter årevis med Polar ProTrainer 5 er det ikke lett å bare konvertere treningsprogramvare, og Garmins alternativ ser begrenset ut i forhold til Polars. På en annen side, Garmins er webbasert og ser ut til å bli oppdatert ofte.
 • Minus: Garmin Edge 705 er laget for å brukes med sykkelen, og passer ikke like naturlig når man er på ski, løper eller trener innendørs (Garmin har andre multisport-klokker). Uansett, dens allsidighet er begrenset mot RS800CX, uten at det er en overraskelse.
Jeg skal gjøre en mer utførlig sammenlikning av disse to high-end treningskameratene fra Polar og Garmin etter mer testing, men så langt ser det ut som begge er suverene på hvert sitt område: Polar er best på puls, og Garmin best på navigasjon…Kommentarer

3 Comments

 • Anonymous sier:

  Jeg har også migrert fra Polar til Garmin. Prøv Sporttracks i stedet for Garmin softwaren. Når du laster ned treningsdata er det viktig at du velger Cycling som category. Da får det du trenger av grafer.

 • Gaute sier:

  Hei! Jeg ser at det er en stund siden du har skrevet denne. Hvilke inntrykk har du fått av Edge 705 kontra RS800CX i løpet av et år? For meg står det mellom de to og da i hovedsak til landeveissykling. Dessuten går jeg nok inn i kategorien «statistikkjunkie».

 • Sykkelerik sier:

  @Gaute: Se http://www.sykkelerik.com/2010/05/garmin-edge-705-vs-polar-cs600x-full.html. Ville nok valgt Garmin Edge 705 på grunn av tilvalgsmulighetene. Dersom du driver med andre idretter enn sykling, og ikke er så opptatt av kart/navigasjon så kan Garmin Forerunner 310XT være et godt alternativ også.