kultursamferdsel

Kom mai du skjønne milde…

Helt siden jeg sist gang den 29. september 2009 syklet til og fra jobb har jeg gledet meg til å igjen benytte sykkelen som transportmiddel til jobb. I dag fikk jeg en helt ny grunn til å glede meg.

Ikke fordi jeg får ekstra treningstimer «gratis», ikke fordi jeg kan parkere alle de andre sykkelpendlerne opp til Gjelleråsen, ikke fordi jeg av og til slår av en prat med andre hyggelige sykkelpendlere, ikke fordi jeg er snill mot miljøet, ikke fordi sparer kostnader, ikke fordi jeg slipper å sitte timer til ende på Ring 2 og Ring 3, og ikke fordi det er mer tidseffektivt enn å bruke bil.

Dette er alle grunner til at jeg har gledet meg til våren, når jeg kan ta i bruk mine nye sykler, men i dag fikk jeg en helt ny grunn:

Etter en lang juleferie svingte jeg i morges rundt 0700 inn ved Bislett, hvor det vanligvis er greit med parkeringsmuligheter. I dag var 1/3 av alle parkeringsplasser tildekket med så mye snø at de var ubrukelig. Og rundt én av fem biler var fullstendig nedsnødd og måtte spas ut. Etter mye leting ble den eneste løsningen åpenbar:

Jeg måtte spa frem en parkeringsplass til bilen min!

Parkeringsplasser i oslo... on Twitpic

Heldigvis fikk jeg en kompakt snøspade til jul, og denne fikk sin ildprøve i morges da snø iherdig ble fjernet for å gjøre plass til bilen. Det er ålreit med trening før jobb, og det er flott å kombinere pendling med trening, men å spa til melkesyra renner over i armene er ikke en ideell start på dagen.

Summer, roll on!

Kommentarer

One Comment