trening

Blogger og nettsider som er verdt å besøke

Jeg får av og til spørsmål om jeg vet om noen bra hjemmesider, blogger, diskusjonsfora eller andre nettsider med informasjon om sykling. Det er flust av bra sider på nettet, men jeg har noen favoritter jeg vil anbefale…

Blogger

 • Ole Christian Fagerli. Jevnlige oppdateringer med treningstips, utstyrsinformasjon, og annet interessant fra en av de bedre terrengsyklistene i Norge. Oppdateres ofte.
 • Marius Heier. Innblikk i Marius’ trening fra uke til uke, med morsomme betraktninger om utviklingen mot en bedre syklist. Ser ut som det er ukentlige oppdateringer.
 • Henrik Alpers. Henrik har en av de morsomste bloggene jeg vet om, og oppdateringene kommer jevnt og trutt. Ikke så mye treningstips å hente, men desto flere latterkuler. 
 • The Fat Cyclist. Denne bloggeren er en ivrig amerikansk amatør som klarte å lure seg med på en treningsleir med Team RadioShack, «kun» fordi han sendte en åpen søknad til Johan Bruyneel via bloggen sin. Utrolig godt skrevet, og en kilde til underholdning (ikke treningstips).
 • Joe Friel. Jeg har oppsummert et foredrag jeg deltok på med Joe Friel i fjor høst. Bloggene hans er en forlengelse av bøkene, og oppdateres jevnlig med gode treningstips. Verdt å følge med på.

Nettsider

 • Terrengsykkel.no. Selv om jeg ikke er en aktiv terrengsyklist er dette en knallside både redaksjonelt og spesielt hva gjelder diskusjonsforumet. I Racer-kategorien går diskusjonen så det spruter både når det gjelder utstyr, syklister, trening og annet. Og lurer man på noe der så får man svar kjapt.
 • Cyclingnews.com. Konstant oppdaterte nyheter fra den profesjonelle verdenen, og av og til interessante tester av sykler og utstyr. Litt rotete diskusjonsforum.
 • Velonews.com. Mindre oppdatert enn Cyclingnews, men godt skrevet. Gode på utstyrsanmeldelser.
 • Pezcyclingnews.com. En annen amerikansk side; mer rotete, men om man tåler kaoset så er det mange gode artikler og treningstips å hente herfra. Og ikke minst sykkelsladder fra proffverdenen, for de som bryr seg om sånt.
 • Kondis.no. Kondis har nettopp fått en ny og spennende side (hvor jeg blant annet skal bidra med blogginnlegg). Masse lokalnyheter, produktanmeldelser og treningstips. Verdt et daglig besøk.
 • Syklingensverden.com. Jeg husker dette som et skikkelig bra nettsted i gamledager, med ferske nyheter og et glohett diskusjonsforum. Nå virker det å være helt i skyggen av Terrengsykkel, men forstatt verdt å besøke nå og da.

Twitter

Jeg er selv på Twitter med @sykkelerik, og har blant annet følgende på lista mi: Lancearmstrong, Cadelofficial, Mcewenrobbie, Ghincapie, Andy_schleck, Schleckfrank, Kaarvesen og Mtb_faberli.

Hvis dere vet om andre blogger, nettsider eller interessante personer som bruker Twitter, så legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet!

Kommentarer