humorritt

Oppsummering av juli 2010

Sommerferienmåneden er over for alle sammen. Spania tok VM-gull i fotball, Alberto Contador vant Tour de France, og hadde det ikke vært for at bane fire er for trang så ville Jaysuma Saidy Ndure tatt EM-medalje på 200 meter også.

Juni var en kanonbra måned med pers opp Tryvann og Lillehammer-Oslo under fem timer. I juli ble det en god del mindre sykling, men det som manglet i kvantitet ble lett tatt igjen i kvalitet. Jeg fikk kun totalt 24 økter, men det ble nøyaktig 70 treningstimer og nesten 1.500 kilometer (mange av timene kom av fjell- og løpeturer, ikke sykling).

Dette er jeg fornøyd med i juli:

  • Hege og jeg forlovet oss på Col du Tourmalet. Min samboer Hege og jeg var begge påmeldt L’Étape du Tour (fra Pau til Col du Tourmalet i Pyreneene), og vi bestemte oss for å gjennomføre rittet sammen. Mer fantastisk landskap å sykle i skal man lete lenge etter, og med kanonvær og entusiastisk publikum ble de første 14 milene en utrolig sportslig opplevelse. De siste 4 milene, og spesielt de avsluttende 19 kilometerne opp Tourmalet var av den ekstremt krevende sorten, og vi kom dessverre litt etter tidsfristen til å havne på resultatlista. Det gjør uansett absolutt ingenting, for vi fullførte distansen, og på toppen fridde jeg til Hege og fikk «ja». Garantert good feel med Pyreneene som bakteppe! Klikk her for min oppsummering av L’Étape du Tour.
Bilder fra L’Étape du Tour (taken in action):

  • Jeg fullførte Jotunheimen Rundt. Alle som har fulgt med på bloggen min vet at Jotunheimen Rundt har vært som en hellig gral for meg siden i fjor sommer. Rittet var virkelig beinhardt, men jeg kom i mål på 18:37 og det føles helt fantastisk å ha gjennomført Norges hardeste ritt. Kanskje ville tiden vært en time eller to bedre dersom motvinden de siste 200 kilometerne ikke hadde vært så kraftig, men forholdene var like for alle. Én ting jeg lærte var at det er dumt å henge med et for raskt felt fra starten; kjører man over evne i begynnelsen så betaler man dyrt for det. Jeg burde kanskje latt være å henge med teten de første 50 kilometerne, og heller langt meg med et felt som siktet på 15-16 timer og fått en bedre reise rundt løypa. Samtidig lurer jeg på om jeg er bedre egnet til kortere ritt (<200 kilometer) enn disse ultradistansene på over 10 timer. Uansett, jeg kom til Sogndal for egen maskin og er storfornøyd med det. Neste år frister i alle fall Lille Jotunheimen Rundt mer enn originalen… Klikk her for min oppsummering av Jotunheimen Rundt
Bilder fra Jotunheimen Rundt (fotograf Hege Jakobsen): 

  • Tour de France live og møte med Dag Otto Lauritzen. På den 16. etappen (fra Bagneres-de-Luchon til Pau) sto vi på Col du Soulor og så Tour-sirkuset passere. Å stå i en bakke under Tour de France er omtrent som å være på 17. mai-fest, fotballkamp og i en OL-løype samtidig; masse folk, mye liv, sol og god stemning. Like før proffene kom møtte vi på Dag Otto Lauritzen som kom kjørende i Dag O2-bilen sin. Det endte med et kjapt intervju, der Hege og jeg fikk kamera og mikrofon i ansiktet med «fortell om hva dere gjorde på Tourmalet» som innledning. Våre «15 minutes of fame» er i alle fall sikret. Klikk her for å se TV2-innslaget.
Hege og meg på Col du Soulour før proffene passerer:




Så nære proffene var vi på Col du Soulor: 


  • Sommerferie. Det ble mye god mat, drikke, late dager og hyggelige opplevelser i Jotunheimen og Frankrike i juli – utrolig deilig etter en ganske travel vår. 



I august gleder jeg meg til: 

  • Birkebeinerrittet. Jeg kommer ikke til å bruke så mye tid på konkurranser i august, men akkurat Birkebeinerrittet blir noe å glede seg til – hvis det blir godt vær. Ingenting som å kjenne lårene stivne opp den [med sarkastisk stemme] «grusomme og bratte Rosinbakken» mens trekkspillspillende tilskuere skåler i grøftekanten!
  • Klatringen Tryvann. Søndagen før Birken går det tradisjonelle klatrerittet av stabelen i Oslo. Sjekk www.klatringen.com for informasjon og påmelding. Morsommere og raskere gjennomført ritt finner man ikke i august!
  • Komme i gang med blodøktene opp Tryvann igjen. Jeg endrer intervalltreningen fra fire lange drag på terskel to ganger ukentlig til fire korte drag godt over terskel (6 minutter) og deretter to lange drag på terskel to ganger i uka. Dette håper jeg øker makskapasiteten min, som igjen forhåpentligvis gjør meg bedre skikket til å slå pers’en på 16:53 (og ikke minst få meg over Skramstad fortere).
  • Rolige langturer i sensommersola. Helgene fremover kommer til å bli brukt på rolige langturer rundt Øyeren, i områdene nord for Oslo, og ved Mjøsa. Med deilig augustvær blir det så godt som sykling kan bli her til lands.
  • Europeiske fotballligaer starter igjen. Jeg må være ærlig og si at jeg ikke bryr meg det minste om Vuelta Espania. Derimot blir det godt å se skikkelig fotball på TV igjen (om ikke annet for å se godt betalte og trente voksne menn late som de har vondt av pinglete taklinger – hvor mange syklister gjennomførte ikke Tour de France med brukne bein i år!).
Om noen har lyst på å hive seg med på intervalløktene i Tryvann, så kjører jeg de på tirsdager og torsdager med start fra Holmenkollenveien/Lybekkveien klokka 1700 – legg igjen en kommentar her om at du har tenkt å bli med, så vet jeg at jeg får selskap! 
Ellers er det bare å glede seg over den siste skikkelige sommermåneden og sørge for at vi alle slår naboene og kollegaene våre i Birken…

Kommentarer