utstyr

Ny sykkel og ny sesong

I dag kom det første vårtegnet: Årets racersykkel kom med storken, og er nå i hus – en Merida Reacto Team-20 med SRAM Red. Dette er samme sykkel som Team Joker Merida skal bruke i år.

Gliset før sin første tur. 


Så spennende kan en flatpakke faktisk bli!

Se http://www.merida.no/reacto-team-20.166715.no.html for sykkeldetaljene!


Og det blir enda mer spennende når man får tatt ut godsakene!

Ingenting er bedre enn når man får et nytt leketøy, og årets Reacto ser helt utrolig ut. Den er så lett som man kan forvente. Stivhet kan jeg ikke si noe særlig om ennå, men Merida lover gull og grønne skoger. Den er veldig euro chic (les: hvit), og ser skikkelig rask ut.


Elegante, tynne chainstays.

I fjor syklet jeg på Merida Scultura Evo-sykkelen, og var grisefornøyd med hvordan den oppførte seg. Og hvis ramma er, som Merida sier, stivere og lettere enn Scultura-rammen så gleder jeg meg til å prøve den i motbakker. Utfra bildene fra ski-VM er det fortsatt en del snø opp til Tryvann, dessverre… Forskjellene mellom fjorårets Scultura og årets Reacto er i korte trekk:

 • Rammen er stivere og lettere. Det blir en fordel (mentalt, om ikke på ordentlig!) når jeg skal sykle over Sognefjellet og alle høydemeterne i Viking Tour i år.
 • Rammen er mer aerodynamisk. Det hadde vært nyttig i all den ondskapsfulle motvinden vi hadde i Jotunheimen Rudt 2010…
 • Ramme og setepinne er integrert (og man slipper å kappe setepinnen). Sexy and in vouge.
 • SRAM Red-kranken er skiftet ut med FSA K-Force Lite BB30. Fargemessig matcher den sykkelen bedre enn Red-kranken. Det passer godt for en sykkelnerd som meg. 
 • Fizik-sadelen er skiftet ut med en Selle Italia SLR. Jeg har aldri hatt issues med Selle Italia, mens Fizik-sadelen satt jeg ikke 100% på. Men slikt er så individuelt at det knapt er noe å tenke på. 
Tyske ingeniører har vært involvert. De slurver jo sjeldent med noe som helst, de…

Fra tidligere erfaringer vet jeg at SRAM Red fungerer helt utmerket, og jeg trives godt med «voksenkrank» (39/53). Dessuten er jeg glad for at kassetten har 12-25, i stedet for 12-26 som fjorårets modell hadde. Litt mer tight kassett og mindre baby-gir var mitt eneste ønske om forbedring fra i fjor.


Shimano Hyperglide kjede med SRAM OG-1070 12-25 kassett.

Kranken er jeg veldig spent på. SRAM Red-krankens eneste bakside var at den må smøres ganske jevnlig, og jeg er ikke spesielt glad i å skru på deler. Om FSA-kranken er like stiv som Red-kranken, og i tillegg krever litt mindre vedlikehold, så blir jeg en glad syklist.

Stor spenning knyttes til FSA K-Force Lite-kranken. Hvor mye smøring trenger den?
I år mangler jeg bare å plukke ut pedaler. Jeg har i alle år brukt Look Keo, men er nysgjerrig på om Speedplays alternativer er bedre (eller bare annerledes). Legg gjerne igjen synspunkter i kommentarfeltet!
Legg merke til kablene som går på innsiden av ramma. Stilig og tidsriktig.
På utstyrsfronten er det også en annen endring fra i fjor: Jeg dropper terrengsykling helt i år, og vil dermed heller ikke ha en terrengsykkel. Om det er noen her som er interessert i å kjøpe en PowerTap for MTB med skrivebrems (evt med hjulsett) så ta gjerne kontakt! Har en slik lekker sak som har gått så vidt over 3.000 kilometer som ønsker seg en ny eier.

«Smil!»

Ganske fin bakfra også?!

Legg merke til hvor elegant sadel, sadelpinne og ramme er matchet.
Reacto’en ser definitivt aero ut. Med barberte legger blir det enda bedre.

Kommentarer

4 Comments

 • Anonymous sier:

  Vakkert. Går for clincher ser jeg. Hvorfor ikke pariser?

 • Sykkelerik sier:

  @Anonym: Da jeg bygde hjulsett med PowerTap (S40-hjulsett fra 2010) ble det clincher, og det er jeg såpass fornøyd med at jeg kjører på i ett år til før jeg revurderer. Hva blir ditt «standard issue» for 2011?

 • Anonymous sier:

  Det er clincher her også. Tungt, men praktisk. Et eget pariser klatrehjulsett hadde kanskje vært noe. Men så avansert er jeg ikke. Enda. 🙂

 • Sykkelerik sier:

  @Anonym: Galskapen kommer gradvis. Rundt midten av juli, når kanonene er i Alpene eller Pyreneene, er det på sitt verste!