fjell og bakkerkonkurranseritt

Viking Tour etappe 2 (Gudvangen > Balestrand)

Endelig er Stalheimskleiva – Viking Tours skrekkbakke, uten sidestykke – unnagjort!

På grunn av ferge fra Aurland til Gudvangen, med start klokken 10, ble det en ekstremt tidlig morgen. Yr viste seg igjen å være fullstendig uberegnelig; det ble spådd regnvær og vi pakket og kledde oss deretter. Ved ankomst i Gudvangen så vi at dette kunne bli en dag med opphold og kanskje litt sol også!

Fra Gudvangen til starten av Stalheimskleiva er det ni kilometer, som ble gjort unna ganske raskt. Jeg burde lagt meg så langt fremme som mulig, men rusten i sykkelritt og litt nervøs i feltet ble jeg defensiv og la meg midt i.

Stalheimskleiva var akkurat like groteskt bratt som jeg husket: Stupbratt med 18% i snitt og partier på 22%. Smalt. Motgående busser. Man kan lure på hvem som har tenkt ut at en vei må gå der… Rett og slett vondt!

Ettersom jeg hadde folk foran meg måtte jeg navigere mellom syklister som svaiet fra side til side, og en og annen stakkar som valgte å hoppe av sykkelen og gå. Selv med 39×25 er det ikke snakk om rundtråkk i en slik stigning; den eneste måten å komme opp er å stampe på. Heldigvis gikk de 1.500 meterne ganske kjapt (11 minutter).

På toppen hev jeg meg med Team Kjekkas-guttene, som ligger omtrent likt med meg etter gårsdagens ritt. Vi fikk med en liten gjeng med syklister og dundret av gårde til Vikafjellet. Gruppa ble enige om å holde samlet opp til toppen av Vikafjellet og kjøre samlet de siste 12 kilometerne på toppen frem til mål. Det ble en hyggelig tur i sol og motbakke, og vi endte opp i mål på 2:14:13.

Jeg endte opp 20 minutter bak dagens vinner Jonathan Truyers (1:54:15). Eoghan Clifford tok femteplass med solide 1:55:55, og Erik Tjøtta kom inn på åttendeplass med 1:56:42.

Joel Håland holder på sammenlagtledelsen med 5:33:04. Erik Tjøtta har klatret fra åttende til femte (+10:15 på ledelsen), og Eoghan Clifford gikk fra 25. til 15. plass (+22:28 på ledelsen). Jeg er på 40. plass med +56:35 bak ledelsen, og har med det hoppet opp to plasser fra i går.

I morgen venter én stor stigning, og totalt 162 kilometer, fra Balestrand til Gloppen. Yr spår igjen bedritent vær, men spådommene blir stadig bedre utover kvelden. Hva som faktisk skjer i morgen vet vel ingen… Det som ER sikkert, er at dette er fantastisk moro og jeg gleder meg skikkelig til å klikke meg inn i pedalene igjen!

Nå: Uforskammet tung søvn.

Kommentarer