softwaretreningutstyr

Hvordan konvertere treningsfiler fra Garmin Connect til Strava

Å ha treningsfiler i mer enn ett system er håpløst, men nå har jeg funnet en relativt enkel måte å flytte alle Garmin Connect-filer over til Strava. 

Inntil jeg tok i bruk Strava så brukte jeg Garmin Connect for å logge treningsøktene og analysere data, i den grad en amatør behøver å knuse tall… Det betyr at jeg har hatt flere hundre treningsøkter i ett system, mens alle økter fremover registreres i et annet system. Her er løsningen!

Prosessen har tatt en del tid, og den er hverken automatisert eller 100% feilfri, men om man setter av noen timer så går det greit. Slik gjør man det:

 

1. Eksporter filene fra Garmin Connect.
Så vidt jeg vet har hverken Garmin eller Strava et eget verktøy for masse-eksport av treningsfiler fra sine systemer. Etter et raskt søk på Google fant jeg imidlertid et verktøy laget av en Quan Tran som baserer seg på at du gir siden hans tilgang til din Garmin-konto som så henter ut alle øktene dine i tcx-format og legger dem i en zip-fil som du kan laste ned. Verktøyet finner du her: http://sideburn.org/garmin/. Dette verktøyet virker å være trygt, og omtales flere ganger i Stravas egne diskusjonsfora, men det kan være lurt å midlertidig endre passord til Garmin Connect, og endre passordet tilbake igjen etter at jobben er gjort.
2. Klargjør filene for import til Strava.
Når zip-filen er lastet ned så legg alle tcx-filer i én mappe (feks “Garmin export”). Sorter filene etter filnavn slik at de kommer i kronologisk rekkefølge. Merk at hver fil får et nummer som tilsvarer aktivitetsnummeret i Garmin Connect; du kan alltids finne igjen en økt ved å gå til http://connect.garmin.com/activity/xxx (der xxx = aktivitetsnummer). Opprett deretter en tom mappe (feks “Strava import”) som du flytter importerte filer til fortløpende etter hvert som de importeres til Strava (se mer nedenfor). Vær obs på at dersom du har ført treningslogg både i Garmin Connect og Strava i en periode så vil du ha duplikatfiler. Tips: Finn ut hvilken aktivitetsnummer i Garmin Connect som tilsvarer den treningsøkten som er den første der du begynte å føre både i Strava og Garmin Connect – alle filer med det nummeret eller høyere vil i så fall fra duplikatfiler som du kan fjerne fra “Garmin export”-mappen, slik at du ikke risikerer å importere filer du ikke behøver.
3. Start import av filer til Strava (i batcher på 25).
Logg inn på din konto i Strava og trykk på “Upload Activity” øverst til høyre. Trykk på “From file”, og velg opptil 25 filer av gangen fra mappen du kalte “Garmin export”. Tips: Sorter filene etter filnavn slik at de med lavest aktivitetsnummer kommer først, og så velger du bare 25 filer av gangen. Vent en stund mens filene lastes opp, da det kan ta en god stund dersom filene er store.
4. Tillegg treningsfilene riktig informasjon.
Når opplastningen er gjort vil du kunne gi alle økter navn samt annen ekstrainformasjon (om ønskelig). Trykk deretter på “Save & View” – import av 25 treningsfiler er dermed gjort.
5. Gjenta prosessen til samtlige filer er over.
Gå til “Garmin export”-mappa og flytt de 25 filene du nettopp importerte over til “Strava import”-mappen, slik at du ikke starter en ny importprosess med filer som allerede er importert til Strava. (Det er ingen fare for å importere duplikatfiler – når Strava gjenkjenner en fil den allerede har importert så vil den ikke importeres igjen, men dette får du ikke beskjed om før ETTER prosessen har kjørt.) Gå tilbake til Strava og gjenta prosessen for de neste 25 filene. Gjenta til steg 4-6 inntil “Garmin export”-mappa er tømt.
6. Se over etter feil og mangler.
Manuelt sammenlikne treningsøkter per måned i Strava mot Garmin Connect for å se at du fikk med alt. Tips: Se etter total-tall som antall økter og distanse – så lenge disse stemmer så er alt ok. I mitt tilfelle feilet de filene hvor jeg manuelt hadde registrert økter i Garmin Connect (helst fordi Garmin-enheten hadde gått tom for batteri eller fila var korrupt). Jeg manglet ingen filer, men hvis du mangler filer så kan du manuelt hente ut én og én fil fra Garmin Connect ved å gå inn på enkeltaktiviteter og trykke “Eksporter” og deretter velge tcx-filformat (som deretter manuelt lastes opp i Strava).
7. Done!
Da vil forhåpentligvis hele treningsdagboka di fra Garmin Connect være flyttet over til Strava.
Om det oppstår Stravas support-tjeneste er også meget god, så skulle du stå fast så er det bare å lese litt i diskusjonsforaet deres og legge inn et case hos dem.
Hva importeres i tcx-fila?
Tidspunkt og tid, GPS-informasjon, puls, watt, kadens, osv. Type treningsøkt (løp, sykkel, ski, osv.) samt kategori av løp eller sykkel (terreng, landevei, osv.).
Hva inkluderes ikke i tcx-fila?
Navn på treningsøkt, kommentarer, hvilken sykkel (eller hvilke sko), temperatur, og splits (ser det ut som.

Kommentarer