utstyrwattmåler

Polar Look Keo Power – unboxing

Jeg har fått anledning til å prøve Polar Look Keo Power – markedets første wattmåler integrert i pedalene. Fra før har man de krankbaserte wattmålerne fra SRM og Quarq og navbasert måling fra PowerTap. Garmin har i lengre tid holdt på å utvikle pedaler med wattmåler integrert, men det prosjektet har drøyet så lenge at Polar og Look har kommet dem i forkjøpet.

Wattmåler er ikke billig moro, og alle varianter har sine styrker og svakheter. Med krankbasert måler er du begrenset til den aktuelle sykkelen, og med navbasert er du begrenset til et bestemt hjulsett. Pedalbasert virker derfor som den beste løsningen – å flytte pedaler fra én sykkel til en annen kan enhver apekatt få til.

Per i dag har jeg en PowerTap som jeg er fornøyd med, så når jeg bruker Polar/Look så får jeg målt wattverdier fra to kilder samtidig. Det skal bli veldig interessant å se hvordan de er i forhold til hverandre med hensyn til nøyaktighet og avvik.

I kveld fikk jeg montert pakken fra Polar og Look på sykkelen min, så inntil videre får Speedplay-pedalene en liten pause. Det var overraskende enkelt å sette sammen pedalene på sykkelen; 30 minutter med knoting var alt som behøvdes. Kvalitetsfølelsen var gjennomført, og alle som har brukt Polar og Look vet at det er skikkelige merkevarer.

Men har Polar og Look laget noe som vil vende meg vekk fra Garmin-veldet? Kan dataene overføres til Strava? Hvordan er kompatibiliteten med tredjepartsutstyr? Fungerer alt som det skal? Og viktigst av alt: Vil dette utstyret gjøre meg til en bedre syklist?

Jeg kunne tenkt meg innspill til en omfattende produktomtale – så hva er det som vil være interessant å vite? Legg igjen noen ord i kommentarfeltet eller send en e-post til nordlie@gmail.com!

Esken er kompakt og tung – slik kvalitetsprodukter ofte kjennes.
Når man åpner esken ser man pedalene, sensorene og cleats til skoene. Resten av innholdet er gjemt under.
Esken inneholder noen strips, tre stykk verktøy, pedaler, sensorer, cleats, spacers, og  bruksanvisninger – men ingen computer.
Alt verktøyet du behøver for å montere pedaler medfølger, inkludert den merkelige saken til høyre.
Cleat, pedal, sensor og skruer veier til sammen 233 per side, altså blir det 466 gram for høyre og venstre side kombinert.
Til sammenlikning veier Speedplay Titanium 143 gram per side, inkludert adapter for sko som ikke støtter Speedplay – det vil si 286 gram, eller 180 gram lettere enn Polar/Look. Speedplay inkluderer naturlig nok IKKE wattmåler.
Wattsensorene veier 24 gram per stykk
Look-pedalene veier 174 gram per stykk.
Polar CX500 veier 53 gram. Det er kun CX500 og CS600 som støtter Look-wattmåler per i dag.
Til sammenlikning veier en Garmin Edge 810 nesten det dobbelte – 100 gram – men behøver ikke ekstra sensor på fremgaffel og eike for å måle fart og distanse. CX500 har heller ikke GPS inkludert.
Garmin Edge 810 og Polar CX500 ved siden av hverandre. CX500 har et enormt display.
For å få utnytte av Polar Look Keo Power behøver man også en  CX500 eller CS600., som inkluderer  festebrakett til styret, farts-/distansesensorholder, pulsbelte, og USB-pinne for overføring til PC/Mac.
Venstre krankarm med pedal og sensor montert.
Høyre krankarm med pedal og sensor montert.
Venstre sensor er den som sender informasjon til computeren, og den hvor du definerer lengde på krankarm, m.m.

Kommentarer