litteratur

Lesetips: Peloton Magazine

Forleden dag var jeg på Narvesen for å se om det er kommet noe interessant ferielitteratur, og plukket med meg amerikanske Peloton Magazine hjem. Det viste seg å være en positiv overraskelse – dog til en stiv pris.

Mens Pro Cycling (norsk og engelsk), Cycle Sport, og andre tilsvarende er til forveksling like hverandre så virker Peloton å være en frisk pust med fokus på litt andre ting, som, sykkelkultur, mat og drikke,  interessante og dyptgående variasjoner av typiske temaer som doping og klassiske ritt og ryttere. Rett og slett godt skrevet og vakkert illustrert. Inneværende utgave (fremside ser du nedenfor) handler om Italia, og neste nummer om Frankrike.

Peloton er nok det samme blant sykkellitteratur som Gentlemen’s Quarterly (GQ) er blant manneblader.

Men prisen – 149 kroner per utgave – er i aller drøyeste laget. Heldigvis viser det seg at det er Narvesen som tar seg godt betalt her; å abonnere på magasinet koster bare en brøkdel. Ett års abonnement (10 utgaver) koster 63 USD, som tilsvarer knappe 380 kroner (se her). Narvesen tar 149 kroner per utgave. I løpet av tre numre er altså abonnementet spart inn.

Peloton anbefales i alle fall til de som ikke får nok av sykkel, og er lei den vanlige sykkellektyren – plukk opp denne neste gang du er innom kiosken!

Kommentarer