kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “Hunger: The Sean Kelly Autobiography” av Sean Kelly

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

$15 for Kindle-utgave (258 sider)
Sean Kelly er blant sykkelfans kjent for å være den hardeste av de alle – du kan fint bytte ut “Chuck Norris” med “Sean Kelly”, så har du en hel skog av gode vitser. Boka er veldig konsist skrevet, med få adjektiver og minimalt med følesesmessig pjatt, antageligvis slik Sean Kelly ser ting, og det er vanskelig å få et inntrykk av hvor god denne irske bondesønnen var om man ikke kan sykkelhistorie. Han beskriver beskjdent hvordan han måtte ned i kjelleren for å vinne et ritt; for andre ville nok ikke en slik anstrengelse engang være mulig. Det mest interessante er likevel hans ærlige beskrivelser av de mange uskrevne reglene i sykkel og hvordan det politiske spillet mellom syklister, klubber og eiere fungerer. Kelly la opp rett før den verste dopingtiden startet – og mener selv at han var proff i sykkelens beste tiår (80-tallet). Spennende og lærerik lesning både for de som husker Kellys glansdager og de som er for unge til å ha sett ham in action.
 
Terningkast 5.
 

Kommentarer