kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong” av David Walsh

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$10 for Kindle-utgave (464 sider)
David Walsh, ett av Armstrongs berømte “troll”, har helt siden Armstrongs mirakuløse seier i 1999 vært kritsk til hvordan en tidligere kreftpasient kan hive seg rundt og vinne verdens tøffeste ritt. I boka forteller Walsh om sitt liv på jakt etter sannheten bak Armstrong i imponerende detalj. Hvor mange mennesker som har fått livet ødelagt av Armstrong og hvor mye han gjorde for å holde liv i myten om seg selv er kvalmende å lese om, men samtidig er det inspirerende å vite at det finnes journalister som Walsh som ikke gir seg på tørre møkka. De to eneste negative sidene ved boka er at Walsh skriver litt dikter-aktig (mye adjektiver, metaforer og andre virkemidler) og at jeg har mistet den lille tiltroen jeg hadde til at toppidrett kan være rent; hver gang jeg ser eller hører om en fenomenal prestasjon – det være seg i sykkel, ski eller annen idrett – så lurer jeg på hva slags juks og fanteri som ligger bak.
 
Terningkast 5.
 

Kommentarer