kulturlitteratur

Bokanmeldelse: «Inside Team Sky» av David Walsh

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$15 for Kindle-utgave (352 sider)

Jeg tilhører dem som var skeptisk til Froomes ekstreme dominans under Tour de France 2013. Forfatteren Walsh er kjent for å være en antidoping-journalist, og boka er en oppsummering av hans mange lengre opphold med laget i 2013. Det er interessant å lese om hvor vanvittig velsmurt Team Sky virker å være; hver eneste detalj er tenkt og håndtert slik at syklistene kan fokusere på å sykle. Det er faktisk forståelig hvorfor Boasson Hagen blir i Team Sky (heller enn å være lederen i et annet lag) når han blir så godt tatt vare på. Mens det er vanskelig å konkludere med at Team Sky er helt rene, så framstilles de som veldig troverdige hva gjelder antidoping. Det er rimelig å si at US Postal og Team Sky begge har og har hatt et ekstremt fokus på de små detaljene, men forskjellen er hvor lukket US Postal var mot hvor åpne Team Sky er. Det som trekker ned er Walshs litt overdramatiske språk, og fordi fokuset er på Team Skys ledelse så er det viet mindre plass til syklistene – selv om det tydelig kommer frem at Froome og Wiggins har et anspent forhold. Jeg kommer til å være mye mer positiv til Team Sky når Tour de France 2014 starter.

Terningkast 5.

Kommentarer