fjell og bakker

Vær og føre opp Grefsenkollen og Holmenkollen/Tryvann 01.03.2014

Våren kommer veldig tidlig i år, tydeligvis. Jeg tok derfor sykkelen ut for å sjekke trøkket i Oslo og omegn, og bega meg på stigningene opp til Grefsenkollen, Tryvann og Steinshøgda.

Kort fortalt: Det er vått, men helt kurant i lavlandet, selv med racersykkel. Derimot skal man ikke så høyt opp mot Grefsenkollen eller Holmenkollen/Tryvann før det ligger slaps og snø på veiene. Steinshøgda, derimot, ligger såpass lavt at der går det fint med racersykkel.
I tillegg til at var det tåke og regn i dag, så var også temperaturen bare så vidt over null. Den obligatoriske smerten som medfølger når føttene får igjen varmen var også helt forjævlig. Med andre ord, det er kanskje litt prematurt å annonsere at sesongen er i gang… men den er på vei!

For tiden disponerer jeg et Garmin Virb Elite actionkamera, så jeg tok opptak av turen, og har lagt ut klipp fra de tre stigningene. Test og omtale av Virb kommer etter hvert…
(Videoene bærer selvfølgelig preg av at dette er første gangen jeg lager og redigerer filmer, men de bør likevel holde til å gi et inntrykk av hvordan forholdene er. Videoene er editert i Garmin Virb Edit og YouTube.)
Grefsenkollen (2 plussgrader ved Storo, 0 grader ved Grefsenkollen Restaurant):
Tryvann (1 plussgrad ved gressbanen, 0 grader ved Tryvann-toppen): – dessverre tar filmen slutt rett før toppen:

Kommentarer