butikkerutstyr

Erfaringer med Chain Reaction Cycles (CRC)

CRC føyer seg inn i rekken over nettbutikker det er lett å gå god for (så lenge du har kontroll på mva, toll og andre avgifter)!

 

Våren har kommet tidlig på oss i år, og jeg har det travelt med å gjøre raceren klar for sesong. Det viktigste jeg gjør med sykkelen i år er å skifte ut krank, kassett og kjede. Den spesifikke kranken – Shimano Ultegra 6700, 10-delt, 53/39, 175 mm krankarmer, grå farge – jeg ville ha viste seg imidlertid å være vanskelig å oppdrive. Fordi jeg er keen på å gjøre sykkelen i stand ASAP tenkte jeg å kjøpe kranken i nærmeste butikk.

 

Shimano Ultegra 6700 krank, kassett, kjede, gremseklosser og wire - hvem hadde trodd at dette skulle være vanskelig å oppdrive på kort varsel?

Shimano Ultegra 6700 krank, kassett, kjede, gremseklosser og wire – hvem hadde trodd at dette skulle være vanskelig å oppdrive på kort varsel?

 

Etter en ringerunde til Bull Ski & Kajakk, Torshov Sport, Oslo Sportslager og Milsluker’n måtte jeg akseptere at det ikke finnes nye Ultegra-kranker i osloområdet (jeg ser nå at jeg selvfølgelig glemte Sørensens Sykler og Sykkelexperten, og sikkert mange flere). Dermed var det bare å fyre opp iPad’en og saumfare nettet. På nett var det likedan; Bikeshop, Cyclecomponents, Wiggle, Evans Cycles og Bikebuster hadde ikke den nøyaktige kranken jeg ville ha – eventuelt kunne kranken bestilles, med levering i slutten av mars. Uaktuelt.

 

Til slutt holdt jeg på å bestille en sølv krank fra Bikebuster, men jeg slumpet tilfeldigvis innom CRC da jeg googlet en tilfeldig Shimano-del.

 

Etter å ha dobbelsjekket at CRC hadde både kranken i nøyaktig den varianten jeg ønsker samt tilhørende kjede, 11/25 kassett, bremseklosser og bremsekabler så var det bare å legge inn bestilling og betale 150 kroner ekstra for ekspresslevering med DHL.

 

Bestilling langt inn fredag ettermiddag, leveransebekreftelse mottatt mandag, og tirsdag kom DHL på døra med pakken. Kjapt og enkelt.

 

Jeg endte opp med å betale 1.893 kroner for delene, 150 kroner for frakt, 511 kroner i mva og 300 kroner i utleggsgebyr (de to siste kommer i separat faktura fra DHL). Alt i alt 2.854 kroner, hvilket var 327 kroner (eller 13%) mer enn tilsvarende hos Bikeshop (2.527 kroner) – hvor jeg egentlig hadde tenkt å kjøpe delene dersom de hadde det på lager. Denne differansen skyldes delvis også at jeg betalte 150 + mva ekstra for ekspresslevering. Uansett hvilken butikk jeg hadde valgt så ville jeg havnet et lite hakk over 2.500 kroner for alt sammen.

 

Konklusjonen er at å kjøpe i norske butikker, spesielt de nettbaserte som Bikeshop, ville vært rimeligere enn CRC, men at internasjonale aktører som CRC er fullverdige alternativer dersom utvalg og tilgjengelighet er kritisk: Sortimentet til CRC er kjempestort, prisene er relativt konkurransedyktige (selv etter å ha lagt på 25% mva og utleggsgebyret til DHL), og leveringen er effektiv.

Kommentarer