konkurranseritt

Red Bike 2014: Resultater er ute – og jeg vant!

I helga skrev jeg om årets første ritt – Red Bike 29.03.2014 – og hvilken morsom opplevelse det var (klikk link). Resultatliste og offisiell vinner har imidlertid latt seg vente på, og så vidt jeg hadde forstått så hadde opptil flere syklet fortere enn meg…

I dag fikk jeg en hyggelig telefon fra arrangørene av Red Bike om at jeg vant hele Red Bike 2014-rittet- med en offisiell (omjustert) tid på 15:27! Dette er jo helt crazy – jeg har aldri vunnet et ritt før – så dette tok meg helt på senga.

(Resultatlister ligger her.)

 

«Hvordan føles det nå?»

Så nå vet jeg litt mer hvordan det må ha føltes for Tour de France-vinnerne Óscar Pereiro Sio  i 2006 og Andy Schleck i 2010, som begge ble erklært vinnere en stund etter at rittet ble avsluttet.

Og hadde det ikke vært for at jeg er i pappaperm med ansvar for min ni måneder gamle sønn, og bør opptre sånn noenlunde ansvarlig, så hadde nok champagnen flommet, mens jeg spankulerte rundt med en maglia rosa-trøye tullet rundt hodet! Vi to får nok heller feire med en god kopp kaffe og ei flaske melk i morgen tidlig, fortrinnsvis på Park Café i Holmenkollen…

Holmenkollen - herlig til alle anledninger...

Holmenkollen – herlig til alle anledninger…

 

Hva som skjedde

Jeg klokka offisielt inn på 18:47 på lørdag , men jeg – og mange flere deltakere – har tydeligvis fått feil motstand i rulla (i mitt tilfelle en god del mer motstand enn jeg burde fått). Dette ble arrangørene oppmerksomme på da de gikk gjennom resultatlista, og gutta og jentene i BKOOL har omjustert resultatlistene for å ta høyde for korrekt vekt.

Den korte forklaringen er at deltakerne fikk feil motstand fra rulla fordi den oppdaterte og korrekte vektprofilen deres ikke ble tatt høyde for under konkurransen, som er kritisk for at rulla skal kunne gi riktig motstand for hver enkelt utøver.

Det er selvfølgelig dumt at dette ikke blir riktig fra første stund, men det er bra at arrangørene snapper opp i feilen og korrigerer så snart de kan. Jeg håper også at så mange som mulig av de som deltok i år også stiller opp neste år, så får vi tro at vi får korrekte tider og resultater der og da.

Helt sprengt kun øyeblikk før jeg passerer mål og hiver meg av sykkelen. Takk til Pia Grøn i Cycle Service Nordic for bildet!

Helt sprengt kun øyeblikk før jeg passerer mål og hiver meg av sykkelen. Takk til Pia Grøn i Cycle Service Nordic for bildet!

 

On another note…

Ved første gode anledning skal jeg komme meg ut til Tryvann og se hvor fort jeg egentlig er i stand til å komme meg fra gressbanen til tårnet. Jeg har ikke mye tro på at jeg skal slå min personlige rekord på 16:53, fra juni 2010, men vi får se… Toucher jeg inn på 15:27 så skal jeg synge «I believe I can fly» av full hals på parkeringsplassen!

Jeg er også den heldige vinner av en BKOOL-rulle, som jeg gleder meg til å ta i bruk. Den blir nok stående på lager frem til høsten, men jeg skal selvfølgelig lage en grundig omtale av den når den er blitt kjørt inn litt!

Kommentarer