samferdsel

Oslo for pendlere: Strekningen Sandvika – Oslo S

Bilpendling til Oslo er et helvete, særlig om man kjører i rushtiden. NSB har sågar tapetsert den offentlige plass med budskap til pendlere om å ta toget fordi det sparer tid, penger og miljø.

NSB oppfordrer pendlere til å ty til toget. Sykkel er et enda bedre alternativ, vil mange påstå (og er du forsinket så er det helst din egen feil!).

NSB oppfordrer pendlere til å ty til toget. Sykkel er et enda bedre alternativ, vil mange påstå (og er du forsinket så er det helst din egen feil!).

Det samme kan sies om sykling: For hver pendler som sykler inn/ut av Oslo, vil vedkommende både gjøre unna dagens treningsøkt (tid), la bilen stå (miljø og penger), og heller ikke irritere seg over å stå på et overbefolket NSB-tog (også miljø og penger).

Skal sykkel fungere som et alternativ, så må imidlertid veiene tilrettelegges. Det nytter ikke med livsfarlige og uoversiktlige veier eller måtte dele fortau, gangvei og alskens hybridløsninger med fotgjengere, busser, drosjer, feilparkerte budbiler osv.

Inspirert av Olav Torvunds blogg, som med jevne mellomrom tar opp sykkelpolitikk og Oslos evne til å tilrettelegge for syklister, så skal jeg dokumentere de forskjellige pendlerveiene inn og ut av Oslo med et actionkamera. Morten How Lode har også en interessant videoblogg hvor han dokumenterer små og store hendelser i Oslo-trafikken fra sykkelsetet.

Først ute er veien fra Sandvika til Oslo S, som jeg sykler til daglig. Dette er en strekning jeg tror veldig mange kjenner hele eller deler av, enten de sykler fra Stabekk eller Drammen.

1. April kl 13.00 syklet jeg fra Sandvika til Oslo S ved å følge sykkelveiene så langt det gikk. Dette var selvfølgelig midt på dagen når de fleste pendlere er på jobb, men jeg ble likevel overrasket over hvor få andre jeg møtte langs veien. Jeg hadde i det minste regnet med et par møter med barnevognmafiaen, men de hadde også kanskje funnet veien til United Bakeries´ happy hour? På Tour de Finance var de i hvert fall ikke.

Uansett, konklusjonen fra denne turen er i stor grad at selve bykjernen Oslo er råtten for syklister (det visste vi!). Mer positivt er det å observere at veinettet som fører til Oslo er relativt velfungerende. Så lenge man tar litt hensyn til øvrig trafikk, og klarer å flekse litt mellom sykkelvei, gangfelt og hovedvei så kommer man fort frem til Oslo. Så får man bare håpe at makthaverne i hovedstaden evner å gjøre noe med sykkelforholdene…

Det skal bli spennende å se om de øvrige veiene inn og ut av Oslo holder samme standard.

Kommentarer