innesyklingutstyr

Anmeldelse av «The Rookie» av Sufferfest

Nå nylig lanserte The Sufferfest en ny film ved navn «The Rookie», som i praksis er en times lang økt med 3 x 10 minutters intervaller. Jeg har prøvekjørt filmen.

 

Om Sufferfest

The Sufferfest-filmene er i korte trekk treningsvideoer designet for å brukes med sykkelrulle. Filmene koster fra 80 til 150 kroner, er fra 20 til 120 minutter lange og koster mellom 80 og 150 kroner. Filmene består av opptak fra diverse profesjonelle sykkelritt og er strukturert rundt forskjellige typer intervalløkter. Med velvalgte lydspor og tydelige instrukser er det enklere å pushe seg gjennom hardøkter. Per nå er det 19 forskjellige filmer til sykkel, men det finnes også filmer for triatlon og løp.

Skjermbilde fra Sufferfest - "The Rookie"

Skjermbilde fra Sufferfest – «The Rookie»

Anmeldelse

«The Rookie» ble lansert i forrige uke og koster cirka 80 kroner ($12,99), og kan kjøpes her: www.thesufferfest.com/training-video/rookie.

Alle de tidligere Sufferfest-videoene er basert på vanlige opptak gjort av kameramenn på motorsykler og biler. Det som gjør «The Rookie» spesiell er at filmen består i hovedsak av opptak gjort med actionkameraer festet på Giant-Shimanos sykler under Sveits Rundt. Det gjør at man kommer mye tettere innpå rytterne og feltet – lyden av rumlende karbonhjul og roping syklistene imellom er en del av underholdningen, og det er tidvis spektakulært å ligge på hjulet til Degenkolb & co. når de manøvrer rundt i feltet.

«The Rookie» har uten tvil de mest spektakulære opptakene av alle Sufferfest-filmene. Produsentene valgt ut passende musikk som løfter nivået på filmen, og det er tydelig at de har fått god trening i å lage treningsvideoer – «The Rookie» virker mye mer slepen og gjennomført enn de første Sufferfest-videoene.

Selve økta består av 9 minutter oppvarming, 2 minutter rolig, 10 minutter på terskel, 3:30 pause, 10 minutter på terskel, 3 minutter pause, 10 minutter på terskel og så 4 minutter nedkjøring – totalt én time. Dette er nok ganske likt en times lang intervalløk man ellers ville kjørt.

Det mest spennende er likevel å se hva slags andre filmer Sufferfest kommer med når de får tilgang til flere opptak gjort med action-kameraer, for eksempel fra vårklassikerne, Tour de France og VM!

 

Konklusjon

«The Rookie» er sannsynligvis den beste Sufferfest-videoen når det gjelder lyd og bilde. Det gjør den ukompliserte, beinharde treningsøkta enklere å gjennomføre. Om du er nysgjerrig på hva Sufferfest er for noe, er denne filmen en perfekt introduksjon.

 

The Sufferfest: The Rookie – Teaser from The Sufferfest on Vimeo.

Merknad: Jeg fikk tilgang til videoen av Sufferfest i forkant av lansering for å skrive denne anmeldelsen, men har i etterkant kjøpt den til 88 kroner ($12,99).

Kommentarer