klærutstyr

Motetips: Svarte sykkelsokker som pensokker

Enhver selvrespekterende blogg må jo skrive litt om klær og mote, så her er mitt første bidrag for 2015: Sokketips.

 

Det jeg hater med pensokker er at det er vanskelig å finne de som holder lenge; de får lettere hull og blir fortere slapp i strikken enn sine sporty søskenbarn. Men å stille i dress og Adidas-sokker er jo dårlig stil; det er nok langt mellom damene som tenner på menn i hvite tennissokker!

 

Mine eksperimenter med pensokker har vært mange og lite vellykkede: De dyre Pantherella-ullsokkene fra Ferner Jakobsen og de billige sokkene fra H&M representerer to ytterpunkter i mine forsøk, og mens førstnevnte kun tålte noen gangers bruk før de slo hull, virket det ikke som strikken i H&M-sokkkene var laget for å holde særlig lengre heller. Den tilsynelatende uoppnåelige drømmen er sokker med utseendet til pensokkene og kvaliteten til sportssokkene.

 

Landeveissyklister er jo forfengelige dyr. Velominati-regelene vedrørende sokker dikterer at de må være av en viss lengde (#27 og #28) – og mens The Official Rules of the Euro Cyclist er enig i at ankelkorte sokker utgår, er sistnevnte klar på at det kun er hvitt som gjelder (regel #6).

 

Med andre ord, pensokker og sykkelsokker kan faktisk være samme sokker dersom man forholder seg til lengden, men ikke bryr seg om fargen…

 

Med den noe liberale tolkningen av regelverket ble det en rask tur innom Rapha i høst for å plukke opp noen par «Pro Team Socks – Long» i fargen svart. Disse sokkene koster 200 kroner paret, eventuelt 160 kroner dersom man kjøper tre par: På ingen måte billig, men med de mange feilslåtte sokkeinvesteringene mine ville ikke noen ekstra par være all verdens til tap.

Rapha Pro Team Socks (200 kr/par) fungerer utmerket til hverdag og fest!

Rapha Pro Team Socks (200 kr/par) fungerer utmerket til hverdag og fest!

 

Etter noen måneders bruk kan jeg nå bekrefte at lange, svarte sykkelsokker fungerer helt utmerket både som sykkelsokker og pensokker. Pro Team Socks fra Rapha virker slitesterke, elastisiteten har holdt seg bra selv etter flere vask og de ser helt fine ut med vanlige, sivile klær. Og fordi jeg knapt har andre par med sokker i omløp er det enkelt å holde styr på dem ved vask. Det eneste negative er at de kan være litt varme, og fotdelen blir litt «loddete», men dette har ingen praktisk betydning. Og den hvite Rapha-stripen helt øverst på baksiden synes ikke med mindre du bruker høyvannsbukser…

 

Har du baller nok til å bryte stilpolitiets regler er altså mitt tips for et enklere liv å kjøpe slitesterke, svarte dressokker – og bruke dem til hverdag, fest og trening.

Kommentarer