gadgetssoftwareutstyr

Automatisk overføring fra Polar Flow til Strava endelig på plass

Alle som bruker både Polars klokker og computere og Stravas treningsdagbok har i lengre tid ønsket at Polar Flow automatisk overfører treningsfilene direkte til Strava. Garmin-brukere har hatt denne funksjonaliteten en stund, og det er jo deilig å kunne laste opp fila trådløst via mobilen, og vips så er dagens innsats klar til å sanke kudos på Strava… Polar har også visst om dette ønsket i lang tidog i juni 2015 bekreftet de at dette skulle komme (les pressemelding). Det har tatt lengre tid enn mange håpet, men nå er det endelig på plass!

Garmin Foreunner 920XT og Polar V800 side om side på armen.

Nå er ikke Garmin alene om automatisk overføring av filer til Strava; det kan også gjøres via Polar Flow for Polar-brukere!

Tre steg for å komme i gang

Under den opplagte forutsetning av at du allerede har opprettet bruker både i Polar Flow og i Strava må du gjennom tre raske steg før du er i mål.

Steg 1: Logg inn i Polar Flow

Gå til https://flow.polar.com og logg inn med brukernavn og passord, naviger til «Innstillinger», og til høyre for «Tilkoblede tjenester» trykker du på «Koble til» ved siden av Strava-logoen.

Steg 1: Logg inn i Polar Flow, gå til innstillinger, og velg "Koble til Strava" under "Tilkoblede tjenester".

Steg 1: Logg inn i Polar Flow, gå til innstillinger, og velg «Koble til Strava» under «Tilkoblede tjenester».

Steg 2: Godta betingelsene

Før Polar Flow går med på å integrere med Strava-kontoen din må du godta noen betingelser som du helst også får ta deg tid til å lese gjennom. En ting som er greit å merke seg er at om du har huket av for at tilgjengeligheten til treningsfilene dine i Polar Flow er begrenset  «Private» eller «Followers», vil de bli huket av som «Private» i Strava. Hvis du er hypp på å sanke kudos og anerkjennelse må du altså endre innstillingene  Polar Flow til «Public».

Steg 2: Godta den lille skriften.

Steg 2: Godta den lille skriften.

Steg 3: Logg inn i Strava

Etter at du har godtatt betingelsene må du logge inn i Strava slik at Polar Flow skjønner hvilken Strava-konto den skal overføre til. That’s it!

Steg 3: Logg inn i Strava-kontoen din! Neste gang du laster opp en fil til Polar Flow, vil den automatisk sendes videre til Strava!

Steg 3: Logg inn i Strava-kontoen din! Neste gang du laster opp en fil til Polar Flow, vil den automatisk sendes videre til Strava!

Alle treningsøkter du laster opp til Polar Flow fra og med nå vil automatisk overføres til Strava, og det går lynkjapt. Logger du én økt daglig og du hittil har brukt 30 sekunder ekstra på å manuelt laste opp fila di til Strava, har du i teorien spart tre timer årlig.

 

 

Blir absolutt alt med?

Jeg vet ikke hvor mye av råfila Polar Flow sender til Strava, men det er etter alt å dømme mer enn nok til at Strava kan lage en aktivitetsfil som inneholder alt nødvendig.

Av nysgjerrighet lastet jeg ned gårsdagens rulleøkt fra Polar Flow og fra Strava – den samme økta, som automatisk ble overført fra Polar Flow til Strava – og ved å åpne filene i Excel fant jeg at Polar eksporterte betydelig flere felter enn Strava (28 mot 17 felter i dette tilfellet).

Det kan bety at Polar sender alle 28 feltene til Strava, men at Strava nekter meg å ta ut mer enn 16 av disse (+ 1 felt som det lager selv), eller det kan bety at Strava kun spør etter 16 av de 28 feltene Polar byr på. Uansett, overføringen fungerer, og er du opptatt av å ivareta rådataene bør du likevel laste ned råfila fra Polar og lagre på et eget område.

Eksport av tcx-filene fra Polar og Strava tyder på at Polar-filene inneholder mer, eller Polar i det minste lar deg laste ned en rikere fil enn Strava.

Eksport av tcx-filene fra Polar og Strava tyder på at Polar-filene inneholder mer, eller Polar i det minste lar deg laste ned en rikere fil enn Strava.

Og har du et perverst behov for å sette deg inn i det tekniske knyttet til denne integrasjonen, sjekk Polars supportsider.

 

Historiske filer og andre treningsdagbøker enn Strava

Som nevnt, denne overføringen gjelder kun for alle filer fra og med du oppretter koblingen mellom Polar Flow og Strava. Hvis du ønsker å hente ut all historikken din fra Polar Flow og importere det til Strava, må det gjøres manuelt med én og én fil.

Overføring til andre treningsdagbøker som TrainingPeaks og gudene vet hva ellers som finnes må også fortsatt gjøres manuelt. Det tar minimalt med tid, og er godt forklart på Polars supportsider.

Kommentarer