butikkersykkelutstyr

Nye erfaringer med kjøp fra Canyon

Det er mange som har vært innom denne bloggen og lest om hvor tragikomisk leveringen av min forrige Canyon Inflite 8.0S i 2014, der tre uker med stress og kjas gikk med før sykkelen endelig kom. Faktisk er den blant de 10 mest leste artiklene på bloggen min. Derfor er det rett og rimelig at jeg også deler mine nyeste erfaringer med kjøp fra Canyon.

Som jeg skrev i forrige innlegg, jeg har den ganske utbredte diagnosen «n+1». Det resulterte i at jeg etter en intensiv beslutningsrunde gikk til innkjøp av en Canyon Ultimate CF SLX 9.0 Di2 i mai 2017.

 

Valg av størrelse

Det vanskeligste med å kjøpe Canyon er at det ikke er så lett å prøve størrelsene før kjøp. Jeg har heldigvis testet såpass mange Canyons at jeg vet at størrelse M passer bedre til mine 183 centimeter høye kropp med 89-90 cm lange bein.

Utfordringen med Canyons størrelse M er at den leveres med 10 cm langt stem; det blir altfor oppreist og snilt for min smak. For å få Canyon Ultimate sin geometri til å stemme overens med Cannondale SuperSix og CAAD10 str 56 med 11 cm stem – som jeg synes fungerer veldig bra – må jeg derfor ha en Ultimate i størrelse M med et 12  cm langt stem som er satt så lavt som rammen tillater.

 

Torsdag 18. mai (dag 0): Gran Turismo-fargen i størrelse M blir utsolgt

Den aktuelle sykkelen leveres i to fargekombinasjoner: Stealth-Asfalt Grå, og Gran Turismo-Blå. Sistnevnte er rålekker og helt klart den jeg egentlig har mest lyst på. Omtrent daglig den siste måneden har jeg nesten lagt inn bestilling på canyon.com. True story: Torsdag morgen bestemmer jeg meg for å legge inn bestilling, og oppdager at jeg har glemt lommeboka med kredittkort hjemme. Og torsdag kveld når jeg prøver på nytt så får jeg vite at den er utsolgt i størrelse M! Jeg var kun noen timer for sent ute, argh!

Skuffelsen og irritasjonen er stor, og den filosofiske og praktiske debatten starter: Vil jeg ha en stealh-svart sykkel? Matcher helsvart garderoben min? Hvilke detaljer på sykkelen kan modifiseres til å gjøre sykkelen med Tryvann CK-orientert?

Canyon Ultimate CF SLX 9.0 sin lagerstatus: Gran Turismo-blå i str M utsolgt!

 

 

Fredag 19. mai (dag 1): Bestillingen gjøres

Jeg sykler langtur rundt Oslofjorden med to kamerater. Det snakkes mye om hvorvidt svart sykkel er fint eller ikke. På ferga fra Moss til Horten faller avgjørelsen; jeg fisker fram mobilen og kredittkortet, legger inn bestilling på sykkelen og bekrefter kjøpet. Ingen vei tilbake nå!

Senere på ettermiddagen ringer jeg Canyon Norge for å høre om det lar seg gjøre å bytte kranken og om det er mulig å få et styre med lengre stem. Førstnevnte lar seg ikke gjøre, men det går fint å bytte styret: Jeg betaler for et nytt styre som Canyon Norge bestiller og sender det originale styret tilbake innen 30 dager for å få beløpet refundert. Det høres greit ut så jeg ber om å få et styre med 12 cm lengde og 41 cm bredde.

Samtidig med at jeg er på telefon med Canyon får jeg også en mail med bekreftelse på at sykkelen sendes fra Canyon. Det er tydelig at noen i Koblenz er keen på å få unna oppgavene før han eller hun tar helg!

På kvelden bestiller jeg også en Stages krankarm og grønn styretape fra Bikeshop. Et par grønn/svarte flaskeholdere og et grønn/svart Fizik Arione-sete kombinert med styretapen får til sammen være justeringene jeg gjør på sykkelen.

På ferga mellom Moss og Horten legges bestilling av sykkel inn på nett. Martin og Ulf-Gunnar er lamslåtte av vanvittig beslutningsdyktighet.

 

Mandag 22. mai (dag 4)

Jeg mottar mail fra Canyon med link til betaling for det nye styret, og jeg fullfører selvfølgelig betalingen raskt som et olja lyn.

 

Tirsdag 23. mai (dag 5)

Jeg mottar mail fra Canyon om at styret er sendt fra Tyskland. UPS sin IT-avdeling observerer sannsynligvis at det sitter en gærning i Oslo og trykker på F5 i et helvetes tempo på sporingssiden deres.

 

Onsdag 24. mai (dag 6): Importavgift betales

Jeg mottar en telefon fra UPS om at pakken fra Canyon leveres ut dagen etter at importavgiften er betalt. Jeg kan enten betale via nettbank eller direkte på telefonen med kredittkort, sistnevnte er minst én dag raskere. Jeg sjekker på 1881 at nummeret det ringes fra faktisk er UPS (noe det selvfølgelig er), og leser opp kredittkortinformasjon. Noen minutter senere får jeg en e-post med kvittering på at avgiften er betalt og jeg puster lettet ut over at jeg ikke var offer for telefonsvindel.

Et kort øyeblikk er jeg euforisk over at sykkelen blir levert i morgen, men skuffelsen er stor når jeg innser at morgendagen er helligdag og at jeg må vente til fredag tidligst. Reklamen sier at Ali kaffe kurerer gruff; det samme kan ikke sies om kaffemaskinen på jobb selv om den produserer et titalls kopper kaffe til meg.

 

Fredag 26. mai (dag 8): Sykkelen leveres

På UPS sin sporingsside står det at pakken skal leveres ut i dag, og på ettermiddagen er UPS utenfor huset mitt med en deilig stor eske. Dessverre er jeg ikke hjemme og må derfor vente til søndag kveld med å pakke ut.

Harde pakker trumfer alltid myke pakker, og store pakker er alltid bedre enn små pakker.

 

 

Mandag 29. mai (dag 11): Nytt styre leveres

Nytt styre leveres av UPS på døra (importavgiften mottar jeg på faktura fra UPS i posten en ukes tid senere), og på Posten henter jeg pakken fra Bikeshop.

Kvelden brukes på å skifte styret på sykkelen. Det kjennes feil å rive av kliss ny styretape som er lagt tilnærmet perfekt, men c’est la vie. Jeg var mentalt forberedt på å rote med kabler som skal føres inn og ut av rammen, men der tar jeg feil: Jobben er ganske enkel ettersom det ikke er intern kabelføring på Canyons H36-styrer, og Di2-ledninger plugges inn og ut. Jeg ser for meg at denne jobben er hysterisk enkel med SRAMs trådløse eTap. Styretapen jeg legger imponerer ingen, spesielt ikke meg selv, men det får heller være motivasjon til å bytte styretapen litt tidligere enn ellers.

Canyons H36-styre har ikke intern kabelføring, men små lokk man skrur fast på undersiden. Kombinert med godt lagt styretape så ligger kabler og ledninger pent. Her også med Canyons Garmin mount.

 

Oppsummert

Så her gikk det altså én uke fra bestilling ble lagt inn til sykkelen sto i garasjen min, og det inkluderer en helg og en helligdag. Det står i sterk kontrast til da det gikk 22 dager med frustrasjon. En kombinasjon av maks uflaks sist, at Canyon har tatt noen grep på logistikken og at å bestille lagervare er tydeligvis nøklene til rask levering. Basert på denne opplevelsen har jeg i alle fall ingenting å utsette på Canyon.

Allerede nå grubler jeg over hvorvidt en Aeroad med et edruelig oppsett kunne fungert som en pendler- og drittværssykkel.

 

Canyon Ultimate CF SLX 9.0 Di2 med noen justeringer fra default: Grønn/svart Fizik Arione R5 sadel, grønn/hvit/svart Elite flaskeholdere, grønn Supacaz styretape og grønne Speedplay Ti-pedaler. Canyon H36-styret har hvite detaljer i stedet for de vanlige grå detaljene.

Kommentarer