løptrening

Første oppfølging etter Joe Friel-besøket

Etter Joe Friels foredrag forrige helg var det mange ting å ta tak i, og noen ting (feks å kjøpe wattmåler) er utsatt til neste sykkelsesong. Men det enkle tipset å øke kadensen i løp prøvde jeg forleden.

Jeg har en runde på cirka 13 kilometer som går fra Majorstua (eller Majorstuen, om du foretrekker) opp til Rikshospitalet, gjennom Solvang kolonihage, forbi Sognsvann, over og ned til Nydalen, gjennom Bjølsen og St. Hanshaugen tilbake til start. Første halvdel er stort sett stigning, og andre halvdel nedoverbakke (med en del flater midt i og helt på slutten).

Vanligvis løper jeg runden på 1:05, og opp til 1:10 dersom jeg tar det rolig. Men på mandag som var prøvde jeg med kortere og raskere steg, og mer framoverlent stil. Det ga umiddelbar avkastning; pulsen holdt seg ganske stabil på rundt 75%, jeg måtte være obs på løpestilen for å ikke miste den, og leggene ble litt mer stive enn de pleier – men farten var betydelig større.

Da jeg var tilbake til start viste klokka kun 0:59. Altså hele seks minutter raskere på én time, uten at det kostet meg noe særlig ekstra i form av høyere puls.

Om jeg bare kan få like mye forbedring på sykkel når våren kommer…

Kommentarer