gadgetssoftwareutstyr

Spotify – min nye treningsvenn

Mange trives med musikk når de trener. Andre gjør det ikke. Noen treningseksperter har uttalt seg om at det ikke er fordelaktig, mens andre ikke ser skaden av det. For min del har musikk på øret vært hyggelig under trening, men aldri når jeg deltar i ritt. (Og når jeg sykler, har jeg kun musikk på høyre øre!)

I august i år skrev jeg i «Mine favoritt-dupeditter» varmt om iPod Shuffle. Alle som har en sånn vil nok være enig i det. Jeg skrev også at jeg skulle ønske at Spotify og iPod Shuffle kunne snakke sammen, noe de dessverre ikke gjør.
En elegant liten spiller som dessverre styres av et råttent eple.
Siden da har jeg fått Apple fullstendig i halsen: Jeg orker rett og slett ikke mer av den bedritne Apple Software Update-varslingene som spretter opp stadig vekk.
For det første, er det så veldig vanskelig å lage en musikkspiller som ikke må oppdateres hele tiden?
For det andre, hvorfor må oppdateringene ta så utrolig mye tid?
Og ikke minst, jeg har ikke lyst på Safari eller QuickTime!
Apple: «It just needs updates» eller «it just works»? iTunes er herved avinstallert.
Ettersom iTunes har blitt et tyngre og tregere, kombinert med konstante oppdateringer, fikk jeg til slutt nok og oppgraderte til Spotify Premium (så jeg kan bruke Spotify på mobil) og kjøpt en HTC Legend med Android. Prisen er 99 kroner måneden for Spotify Premium, og telefonen kostet 3.500 kroner fra Komplett.no.
Nå har jeg hittil kjøpt en del musikk fra iTunes, så antageligvis blir prisen for musikk fra Spotify omtrent det samme som fra iTunes. Sånn sett ble den eneste merkostnaden en litt finere telefon, men det var uansett på tide å skifte telefon.
Mobiltelefon tar jeg alltid med meg når jeg trener utendørs, og så lenge telefonen tåler noe medfart (HTC Legend har aluminiumskropp) kan den likegodt brukes som musikkspiller også. Og så slipper jeg en ekstra musikkspiller, og ringer noen meg så er handsfree helt greit.
Når jeg trener på rulla innendørs bruker jeg alltid PC’en for å vise filmer eller som musikkilde, så da får jeg tilgang til spillelistene mine fra Spotify også.
Forleden løp jeg en tur og testet samtidig mobil + Spotify i praksis, og det var helt supert: Det tok meg kun noen minutter å laste 20 sanger over til mobilen og så var det rett ut i kulda (klikk her for å se spillelista: Trening_10_aug). Akkurat like bra opplevelse som med Shuffle.
Det gamle treningsfølget takker for sitt og det nye overtar.
Så dersom du skulle vurdere ny musikkspiller som treningsfølge, så kan du trygt vurdere en mobiltelefon med Spotify Premium som alternativ til iPod.
(Lurer på hvor mange Apple-fans jeg har fornærmet nå… :))

Kommentarer

3 Comments

  • Du bør vel vurdere å bytte ut musikken også 😉 Lady Gaga og Dj Tiesto er musikk for jålete italienske syklister med farget hår som fortsatt bor hjemme hos mamma. Skal det bli trøkk på intervallene må mer aggressiv musikk på lista…

  • Hege sier:

    Jeg skal smugle inn litt Dimmu Borgir på Spotify-lista til Erik, så blir det nok fart på sakene 😉

  • Nebukanezer sier:

    Er vel litt mindre riskikabelt å ha en ipod shuffle på baklomma til 399,- enn en mobil som koster 10x så mye! 😉