fjell og bakkerkonkurranseritt

Viking Tour etappe 1 (Hemsedal > Aurland)

Første etappe i Viking Tour er unnagjort. Vi startet dagen med ett minutts stillhet, som seg hør og bør.

Som alltid i sykkelritt er det stort spenn i ryttere og utstyr. I Hemsedal ble det sett flere fantastisk fine sykler; Pinarello’er med elektrisk Dura Ace, Ridley’er med Campa Super Record, og flere Cervelo’er, Scott’er,  Trek’er og Merida’er med råe hjul og utstyr. Og som alltid er ikke korrelasjonen for kvalitet mellom sykkel og syklist så veldig nære 1, men man ser lett at VT-feltet inneholder mange råskinn. Så spenningen var høy da vi rullet rundt i Hemsedal frem til starten gikk.


Unge og håpefulle stiller tydeligvis også til start!

Yr spådde at vi ville ha oppholdsvær på morgenen fra Hemsedal, og sol og sommer fra Lærdal og over fjellet til Aurland. Informasjonen på Yr er dessverre like troverdig som en bruktbilselger – vi hadde kraftig regn den første timen. Over fjellet til Aurland var det imidlertid sommertakter.

Jeg mistet kontakt med teten etter cirka 40 kilometer, da jeg lå litt langt bak i feltet og surret med en gel som jeg ville ha i meg. Dermed ble det litt rallykjøring ned til Lærdal, sammen med flere andre fra forskjellige klubber. Å kjøre rulle med ukjente personer er ikke alltid lett, som vi så i dag. Samtidig med at sola gjorde seg gjeldende kom vi også til Lærdal.

I den lange, seige stigningen fra Lærdal og opp «Snøveien» fant jeg raskt en god rytme og passerte flere syklister. Beina føltes som de sto i fyr og flamme, men jeg husker bakken godt fra 2006 og hadde ingen problemer med å legge meg på riktig intensitet. Det deiligste var at jeg klarte mesteparten på 39×23, og innimellom var jeg på storskiva også. 39×25 får jeg bruk for på Stalheimskleiva i morgen… Fra bunnen av bakken og opp til «KOM» brukte jeg 1:14, som jeg er ekstremt fornøyd med.

På de små kulene på toppen av «Snøveien» bort til målgang rett før nedkjøringen tok jeg igjen de hyggelige guttene i Team Kjekkas, som jeg hadde mistet kontakt med da jeg surret med gel’en min ved 35 kilometer. Hyggelig gjensyn!

Jeg kom i mål på 4:15:16, som gir meg 18. plass av 42 i klassen M23-39. Beste tid ble 3:38:27 (Joel Håland fra Fredrikshof CK), etterfulgt av Frank Slevikmoen med 3:43:11 og «vår egen» Erik Tjøtta med 3:46:36. Man skjønner da at det har gått hardt for seg opp fjellet. Resultater er lagt ut allerede og ligger her: http://www.emit.biz/races/2011.07.23/Vikingtour_etappe_1/resultat/RESULT.HTM#Stage_1

Jeg er fornøyd med dagens innsats, men er spent på hvordan kroppen vil reagere på flere dager med bakkesykling.I morgen venter Stalheimskleiva, Norges offisielt bratteste riksvei. Yr melder regn. Lårene mine ympter frempå om streik. Dette blir moro!


Fans og heiagjeng på vei ned til Aurland.

Og jeg må si jeg er fornøyd med at Evans tok den gule trøya i dag. Vel fortjent. Schlecks og Condator får mange flere sjanser…

Kommentarer