add-onsutstyr

Førsteinntrykk: K-Edge Computer Mount for Garmin Edge

Det blir stadig vanligere å plassere Garmin-computeren på et eget frontfeste som gjør at den er mer synlig enn dersom den festes på stemmet (som hittil har vært den vanlige løsningen).

Ved kjøp av nye Garmin Edge-enheter følger det med ett stykk original festebrakett fra Garmin, og flere kan kjøpes fra Garmin til 325 kroner. Jeg behøvde en ekstra for racersykkelen min, og oppdaget tilfeldigvis  at det har åpnet et marked for alternative festebraketter, og den råeste, i alle fall ifølge diverse nettfora, er fra K-Edge.

Løsningen fra K-Edge er laget i USA (hvorvidt det er et kvalitetstegn kan diskuteres, men jeg assosierer det med Cannondale, Leatherman og Maglite – altså kvalitet), består av kun aluminium, finnes i tre farger (sort, grå og rød), og gir mulighet for å regulere hvor langt ut fra styret selve computeren skal stå.

For cirka 40 kroner mer enn originalen får man tydeligvis et produkt som er hvassere, så da var valget enkelt: Cyclecomponents var den første butikken jeg fant som selger akkurat K-Edge, så jeg kjøpte to stykk til 363 kroner hver fra Cyclecomponents; én rød til raceren og én grå til terrengsykkelen (dessverre var svart utsolgt).

Inntrykket er dønn solid: Enkelt å skru på styret (som må ha 31,8 mm omkrets!), Garmin-computeren virker å sitte som støpt på braketten, og braketten føles som om den er laget for militærformål (= tåler juling). Altså ingen plast som knekker eller gummi som størkner og sprekker. Svart er nok den fargen som går lettest til de fleste sykler, men ettersom det var utsolgt så tenkte jeg at rød kan matche raceren, og terrengsykkelen er jeg ikke like nøye på så den fikk en grå. Jeg ville imidlertid valgt svart dersom jeg skulle kjøpt igjen.

Fordelene med en festebrakett over den vanlige gummianordningen på stemmet er at man får computeren lengre frem, som gjør det enklere å lese displayet når man sykler. Dette gjelder særlig på terrengsykkelen, hvor man gjerne må se nesten rett ned for å se på computeren, mens det man må følge med på gjerne er flere grader lengre opp.

Fordelen med K-Edge over de øvrige festebrakettene (inkludert Garmins egen) er at materialvalget er mye mer solid (kun aluminimum, ingen plast), og K-Edge tilbyr i tillegg livstidsgaranti. Som med tilsvarende festebraketter så fungerer K-Edge med Garmin Edge 200-, 500- og 800-seriene.

De eneste ulempene er selvfølgelig at produktet er litt dyrt, og det begrensede fargeutvalget nødvendigvis gjør det utfordrende å fargekoordinere braketten med sykkelens farger og/eller draktfarger. Men, som de sier, svart går med alt.

Tenker du å skaffe en festebrakett så anbefales K-Edge!

K-Edge festebrakett i farge rød.
Produktet består av to aluminiumsdeler og tre skruer (to for å feste brakett til styret og én for å sette sammen aluminiumsdelene).
De to aluminumsdelene + tre skruene veier tilsammen 31 gram.
Til sammenlikning veier den «vanlige» gummianordningen 5 gram, altså 26 gram mindre.
Garmin Edge 810 på K-Edge festebrakett. Vinkelen og lengden kan justeres utfra behov.
Når computeren er plassert lengre frem så blir det også lettere å se displayet når man sykler.
Festebraketten uten computer festet på.

Kommentarer