gadgetsutstyr

Test: Denon Exercise Freak hodetelefoner (Denon AH-W150)

Denne artikkelen kom opprinnelig på trykk i Kondis nr. 7 oktober 2013. 

Å ta med seg musikk på trening har blitt enklere med smarttelefoner, men utvalget av gode hodetelefoner for trening er ikke så veldig stort. De medfølgende hodetelefonene har gjerne slapp lydkvalitet, proppene sitter dårlig i ørene, og ledningen er til bry (eller for kort!). Dessuten tåler ikke vanlige hodetelefoner svette og fuktighet så godt.

 

Denons Exercise Freak er en interessant løsning: Denon er kjent for kvalitetsutstyr innen lyd. Hodetelefonen bruker bluetooth for å kommunisere med telefonen og er dermed trådløs. Den er laget for trening, slik at den skal tåle fukt og svette. Dessuten kan man pause/starte musikk, bla mellom sanger, justere volum, samt besvare anrop med hodetelefonen, som har en innebygd mikrofon). Batteritiden er på 7 timer med aktiv bruk, og lades via USB. Den finnes i tre farger: Svart, blå og gul. Hos Hi-Fi Klubben koster den 1.198 kroner. Så hvordan er den i bruk?


Denon Exercise Freak kommer i en elegant innpakning.
Det positive først: Å “parre” hodetelefonen med en smarttelefon via bluetooth er smertefritt, og telefonen gjenkjenner hodetelefonen hver gang jeg slår den på. Dessuten ser man på telefonen hvor mye batterikapasitet som til enhver tid gjenstår. Det følger med fire par ørepropper i forskjellige størrelser, så etter litt eksperimentering fikk jeg dem til å sitte behagelig. Dessuten kan man justere høyden og vinkelen på bøylene slik at de sitter godt i ørene selv ved mye bevegelser. Selv om proppene i seg selv er veldig lette så er ledningen mellom øreproppene såpass tung at den bidrar til at proppene henger på plass. Når jeg sykler så foretrekker jeg å høre trafikken med venstre øre, og det gikk fint å la kun venstre propp henge i hjelmstroppene. Det er enkelt å bla mellom sanger og justere volum: Man blar fremover ved å trykke to ganger på play-knappen, og bakover ved å trykke tre ganger. Volum har egne knapper for opp og ned. Man besvarer anrop med en egen knapp på venstre ørepropp, og så lenge man ikke har høy fart eller det blåser mye så fanger den innebygde mikrofonen lyd bra. At hodetelefonene er trådløse er kanskje det jeg liker aller best: Jeg kan trygt pakke telefonen i en vanntett pose på ryggen eller ryggsekken, og det er ingen ledninger som surrer seg borti hjelmstropper eller kommer i veien. Viktigst av alt: Lydkvaliteten er veldig god, spesielt sammenliknet med standardproppene som følger med telefonen.

 

Så er det selvfølgelig noen ting som man kan henge seg opp i: Av og til opplevde jeg små avbrudd i lydforbindelsen, øreproppene stjeler litt plass rundt ørene slik at det blir litt trangt for både ørepropper og brillestenger, og lydkvaliteten er er ikke like bra som på “konvensjonelle” hodetelefoner til samme pris.

 

For å konkludere: 1.198 kroner er mye penger, og andre hodetelefoner til samme pris girlitt bedre lyd, men Denons alternativ er klart bedre egnet til trening og svette, og er verdt en nærmere titt dersom du får mer ut av treningsøktene dine med enn uten musikk.
 
Denon Exercise Freak veier 31 gram.
 

Kommentarer