kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “A Rough Ride: An Insight into Pro Cycling” av Paul Kimmage

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

$9 for Kindle-utgave (208 sider)
Irske Kimmage er kjent som en av de journalistene Armstrong omtalte som “troll”, og sammen med Walsh har Kimmage vært en av de som har ropt høyest at Armstrong er en juksepave. I denne boka forteller han imidlertid om sin tid som lovende proffsyklist på slutten av 80-tallet. I lys av sine landsmenn Roche og Kelly var Kimmage ikke mye å skryte av, men han var å regne som en gjennomsnittlig rytter på tiden. Det som er interessant med denne boka er Kimmage sitt opgjør med doping under hans tid som syklist – hvilke også gjorde ham til en veldig upoplær mann blant sine kollegaer. Litt i samme stil som Wegelius´ fortelling så beskriver Kimmage en bransje hvor er beinhardt å henge med – så mye at han til slutt tyr til doping – kun for å faktisk henge med. Kimmage innså at dette ikke var noe for ham, og har siden gjort det bra som journalist innen samm sjanger. Om ikke annet, så er boka verdt å lese for å forstå hvordan doping er (eller var) en del av hverdagen for syklister.
 
Terningkast 4.
 

Kommentarer