kulturspisesteder

Kaffestopper: Kanel i Sandvika

Sandvika har et rikt utvalg av kaféer, blant annet Kaffebrenneriet og Baker Hansen ved togstasjonen, en haug med muligheter inne i Sandvika Storsenter, og så er det flere muligheter for å tilfredsstille kaffetørsten ellers i Sandvika. Kanel er likevel blitt min favorittkafé. Vanligvis besøker jeg stedet i «sivilt», men som syklist er også stedet mitt førstevalg i byen. Her er hvorfor.

Kanel_20140415_02

Flinke baristaer og godt utvalg av usunne godsaker. Blir vel ikke bedre?

Anmeldelse

Det er mulig at Kaffebrenneriet har bedre kaffe enn Kanel, men Kanel har til gjengjeld en langt bedre plassering – langs elva, skjermet for det meste av trafikk, og med mange sitteplasser både ute og inne. Det er også positivt at syklene står forholdsvis trygt utenfor (selv om de ikke bør stå ubevoktet!). En annen bonus er at det er passe trygg avstand til Storsenteret, som tiltrekker vanvittige mengder mennesker.

Kanel åpner 0700 og stenger 1800 hver dag, hvilket bør være kurant for de fleste syklister som er ute på tur. Kanel er imidlertid et veldig populært sted, så midt på dagen kan det være veldig mye folk både inne og ute.

Prismessig er Kanel midt på treet; kaffekoppene ligger rundt og litt over 30 kroner koppen. Resten av utvalget er imidlertid veldig bra; i tillegg til mange typer boller og kaker så tilbyr de salater, smoothies og retter. Er du en sulten syklist så kan du fint legge igjen kortet i baren i visshet om at sultfølelsen blir tatt hånd om.

Jeg pleier å ende opp med en dobbel cortado og en muslibolle, som havner på cirka 70 kroner. Uten unntak har dette vært en suksess, og de gangene jeg skeier ut med crossaints eller solskinnsboller så har det også vært gode valg.

Cortado og muslibolle hos Kanel i Sandvika

Cortado og muslibolle hos Kanel i Sandvika

Konklusjon

Kanel anbefales, men fordi stedet ligger så sentralt både for syklister fra Sandvika og omegn så er stedet kanskje best egnet som start- eller sluttpunkt for syklister. En bonus, i alle fall for syklister, er at stedet har en quasi-fransk følelse… Verdt besøket, både med og uten sykkelsko!

Kommentarer