utstyr

Årets terrengsykkel er på plass

Som en del av Merida Grassroot er jeg så heldig at jeg får sykle på et par av Meridas flotteste sykler i år; den stive og lette hardtail O.Nine Team og raceren Scultura Evo Team.

I kveld ble esken med O.Nine Team bært over dørstokken og karbonflisen revet ut fortere enn Romøren snek seg til et hopp i Kollen. Reflekser, ringeklokke, ventilhetter og annen dilldall ble kjapt kastet i søpla.Jeg skal ikke legge ut om de tekniske spesifikasjonene (selv om de er imponerende!), men se gjerne http://www.merida.no/o-nine-team.150164.no.html.

Jeg er ikke spesielt praktisk anlagt, så det tok tid å sette sammen sykkelen. Det meste gikk veldig greit, men jeg merket at noe var feil da jeg satte på fremhjulet: Gaffelen sto feil vei! Heldigvis var det bare tre minutter med knoting før dette ble rettet på.

Sist jeg syklet terreng var i 2008, og da brukte jeg en Specialized Stumpjumper aluminiumsramme med Rocx Shox Reba-gaffel, Juicy Seven bremser og SRAM XO/X9-komponenter.

Selv om jeg ikke har prøvd den nye sykkelen annet enn tre meter i stua, så er førsteinntrykket:

 • SRAM XO har jeg kun gode erfaringer med, så selv om gripshift er nytt for meg tror jeg det skal bli minst like greit å bruke som vanlige gir. Og det skal bli spennende med FSA-kranken i BB30-hus!
 • Eggbeater-pedaler ble jeg ekstremt glad i sist jeg drev med terrengsykling. Bedre offroadpedaler kan jeg ikke tenke meg til. 
 • Og ikke minst: Sykkelen er sååå lett!

Dette blir med andre ord en ekstrem oppgradering, så det er ikke utstyret det skal stå på når jeg river og sliter meg over Rosinbakken med tre desiliter spytt hengende nedover haka i august!

Nå mangler det bare at ankelen blir frisk, snøen forsvinner, at jeg får montert en PowerTap i navet, og at jeg får justert gir og bremser, så er jeg klar for offroad!

Bilder av sykkelen:

Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg

Kommentarer

4 Comments

 • Åsmund sier:

  Gratulere med ny terrengsykkel. For min del skal jeg bruke min 09′ Scott Scale 20 en sesong til. Har ikke fått min Scultura Evo Team denna uke jeg heller. Håper på neste uke. Gleder meg som en unge.

 • Er jo ingen hast; veiene blir vel ikke tørre med det første… men det blir nok maaaange timer på de nye syklene i påsken! 🙂

 • Eystein sier:

  Jeg snublet over bloggen din ved en tilfeldighet, Erik. Jeg har egentlig bare to kommentarer:

  1. Du er gæern.
  2. Jeg synes det er kult.

  Til slutt var det veldig hyggelig å treffe igjen din bedre halvdel for noen helger tilbake.

  Vi snakkes forhåpentligvis snart!

 • Hege sier:

  Eystein, hyggelig å treffe deg også! Du får stikke innom sykkelboden vår snart!;-)
  Vil bare bekrefte følgende:
  1. Ja, Erik er gæern

  OG

  2. Jeg synes det er kult.

  Hege:-)