konkurranserittterminliste

Guide til landeveisritt på Østlandet 2014 – del 7 av 7 (september 2014)

Froland Rundt (7. september), Ullensaker Rundt (7. september), Spinn Cup #9 (9. september), Femsjøen Rundt (14. september), Høsttråkken (14. september) og Spinn Cup #10 (16. september).

Årets siste måned med sykkelritt byr på fem fellesstarter med relativt kort lengde. Dessverre har disse fem rittene blitt plassert på to forskjellige datoer (tre ritt 7. september og to ritt 14. september) slik at uansett bare får med deg to konkurranser.


Uke 36 (1. – 7. september)


Dokka Rundt, søndag 7. september (link til rittets nettside)


85 km fellesstart med start og mål i Sem ved Tønsberg, arrangert av Tønsberg CK. Deltakelse koster 400 kroner + lisens.I fjor gjennomførte over 150 syklister rittet, og de tre sterkeste dundret inn på 2:01.


Tønsberg CK tilbyr noen spennende ritt; både Bagleren og Dokka Rundt For å være med i den raskeste puljestarten (Superdokka) må man vise til topp 350 i Vestfold Rundt eller topp 75 i Bagleren. Løypa er forsåvidt flat og rask, og det kjøres styggfort. Den siste kneika med tilhørende utforkjøring mot mål bør påvirke resultatene veldig. Utfra fjorårets resultatliste så ser det ut som feltet har mange sterke syklister. Ellers lite matnyttig å finne i diskusjonstråden på Terrengsykkel (klikk link).


Tips: Heng med i feltet og forvent deg mange bruddforsøk, og eventuelt en skikkelig spurt.


Passer best for: Aggressive syklister.Ullensaker Rundt, søndag 7. september (link til rittets nettside)


60 km fellesstart med start og mål i Jessheim, arrangert av Ullensaker SK. Deltakelse koster 300 kroner + lisens. Rittet ble ikke arrangert i fjo (119 deltakere i 2012), men rittet skal ifølge terminlista gjennomføres i år. For to år siden syklet Jo Karstensen inn på 1:32.


Som ofte når man er på Romeriket så er vinden en avgjørende faktor. Diskusjontrådene på Terrengsykkel (klikk her) klaget på trege resultatlister i 2012 og at det på grunn av vind var vanskelig å komme i brudd. Det tilsier et passe hissig felt.


Tips: Gjem deg for vinden og prøv å hive deg med på noen lovende brudd (om du ikke har beina til å ta initativ selv)…


Forhåpentligvis blir rittet arrangert i 2014; kjipt om 2012 ble siste gang. Alternativet er å reise til Froland.


Passer best for: Aggressive syklister.Froland Rundt, søndag 7. september (link til rittets nettside)


80 km lang fellesstart i Froland, arrangert av Froland SK.


Det er dessverre nesten umulig å finne noe som helst informasjon om dette rittet, så enten vil det ikke finne sted eller så bør sentrale personer i klubben gjøre noe med markedsføringa av rittet!


Det eneste som virker opplagt er at rittet består av fire runder i en sløyfe på 20 km, og det ser veldig flatt ut…Uke 37 (7. – 14. september)


Spinn Cup #9 av 10, tirsdag 9. september (link til rittets nettside)

 

Etappe #9: Tirsdag 9. september – fellesstart i Rødbøl.

Spinn Cup er et ritt bestående av 10 etapper spredd utover sesongen fra tirsdag 22. april til tirsdag 16. september, og er arrangert av Sandefjord SK sammen med andre klubber i Vestfold. De 10 etappene er varierte: Fem fellesstarter, fire tempoer, én bakketempo og ett gateritt. Mye likt til i fjor, men det vil visstnok komme noen endringer. I alle tilfeller, rittene skjer på tirsdags ettermiddager på forskjellige steder i Vestfold. Deltakelse koster 750 kroner + lisens om man har tenkt å delta i alle, eller så kan man delta i enkeltetapper til 200 kroner + lisens per etappe.

 

I fjor lå antall gjennomførende deltakere per etappe på mellom 30 og 60 stykk. Utfra deltakerlisten, resultatene/tidene, og antall deltakere så ser dette ut til å være et flott opplegg som mange ville hatt moro av å prøve! Og ettersom det går på kveldstid på hverdager så kan det være en god erstatning til vanlig klubbtrening.

 

Martin Hoff har heldigvis delt litt av sine erfaringer fra denne cup’en, så hans artikler er verdt å lese om deltakelse frister (rapport fra 3. plass i etappe #1bilder fra etappe #5 og bilder fra etappe #6).

 

Femsjøen Rundt, søndag 14. september (link til rittets nettside)


101 km lang fellesstart i Halden, arrangert av Halden CK. Deltakelse koster 300 kroner + lisens, og i fjor var det 200 som gjennomførte rittet.


Løypa er ifølge arrangørene ganske flat (ikke overraskende tatt i bektraktning at det er Østfold!), men det hele avsluttes med en bratt nedoverbakke og dertil skarp motbakke.


Tips: Bruk den siste motbakken til å gi det du har spart igjen i hele år… 🙂


Passer best for: Aggressive syklister. .Høsttråkken, søndag 14. september (link til rittets nettside)


75 km lang fellesstart i Grimstad, arrangert av Grimstad SK. Deltakelse koster 250 kroner + lisens. I fjor var det 65 som gjennomførte rittet, og beste menn var Lindstad-Hurum og Angell Spikseth som klokket inn på 1:47.


Utfra resultatlistene så ser det ut som rittet holder høyt nivå, og løypeprofilen tilsier at de første fem milene i motbakke er tunge før det hele avsluttes med et par mil med nedoverbakke. Nettsidene er så dårlige at det er vanskelig å finne noe vettug informasjon om rittet utover dette, dessverre.


Tips: Dette er siste gang du har startnummer på i år – gi gass og belønn deg selv med en belgisk øl!


Passer best for: Aggressive syklister.

 

Uke 38 (15. – 21. september)

 

Spinn Cup #10 av 10, tirsdag 16. september (link til rittets nettside)

 

Etappe #10: Tirsdag 16. september – bakketempo i Mokollen.

Spinn Cup er et ritt bestående av 10 etapper spredd utover sesongen fra tirsdag 22. april til tirsdag 16. september, og er arrangert av Sandefjord SK sammen med andre klubber i Vestfold. De 10 etappene er varierte: Fem fellesstarter, fire tempoer, én bakketempo og ett gateritt. Mye likt til i fjor, men det vil visstnok komme noen endringer. I alle tilfeller, rittene skjer på tirsdags ettermiddager på forskjellige steder i Vestfold. Deltakelse koster 750 kroner + lisens om man har tenkt å delta i alle, eller så kan man delta i enkeltetapper til 200 kroner + lisens per etappe.

 

I fjor lå antall gjennomførende deltakere per etappe på mellom 30 og 60 stykk. Utfra deltakerlisten, resultatene/tidene, og antall deltakere så ser dette ut til å være et flott opplegg som mange ville hatt moro av å prøve! Og ettersom det går på kveldstid på hverdager så kan det være en god erstatning til vanlig klubbtrening.

 

Martin Hoff har heldigvis delt litt av sine erfaringer fra denne cup’en, så hans artikler er verdt å lese om deltakelse frister (rapport fra 3. plass i etappe #1bilder fra etappe #5 og bilder fra etappe #6).

Kommentarer