kulturspisesteder

Kaffestopper: Grefsenkollen Restaurant i Oslo

Grefsenkollen Restaurant er min favorittrestaurant i Oslo av den enkle årsak at bryllupsmiddagen vår ble inntatt der (og fordi maten er sjukt god). Jeg visste også at man kunne spise lunsj her, men jeg ble overrasket da jeg i går så at det også var mulig å bare ta en kaffe ute i sola. Og med så mange syklister som bruker Grefsenkollen som treningsbakke så er det kanskje noe å ha i bakhodet?

Råere utsikt over Oslo eksisterer knapt

Råere utsikt over Oslo eksisterer knapt

 

Anmeldelse

Grefsenkollen er jo en av de to kanskje fineste bakkene i Oslo (sammen med Tryvann), så de fleste syklister har nok vært her minst én gang. Toppen ligger herlig usjenert til, med en helt fantastisk utsikt – når det ikke er tåke, vel å merke.

Selve restauranten er ikke et egnet sted under sykkelturer, med mindre en meny til tusenlappen er din type treningsmat, men uteserveringen er perfekt etter en langøkt: I tillegg til den sedvanlige kaffen har de pizza fra steinovn – noe jeg forbinder med lange sykkelturer i franske og italienske fjell – og en ellers fin lunsjmeny inkludert iskrem.

Med masse sitteplasser og god plass til å sette fra seg syklene trygt så kan Grefsenkollen by på en perfekt pitstopp for syklister.

Prisen for en vanlig svart kaffe er 33 kroner (og jeg mistenker at den kom fra en stor thermos, ikke fra en barista) – som jeg synes er i overkant stivt. Lunsjmenyen har småretter til hundrelappen og større retter til under 200 kroner, og med kaffe og drikke blir det fort noen hundrelapper. På en annen side, det koster å være kar.

 

Konklusjon

Holmenkollen Park Cafe er et godt alternativ for å nyte en kaffe med flott utsikt, men jeg vil påstå at Grefsenkollen er hakket hvassere – særlig hvis du er hypp på mer enn bare kaffe. Med litt velvilje (eventuelt livlig fantasi) kan du sågar late som du er i Alpene mens du inntar pizzaen etter flere hundre høydemeter.

Kommentarer