humorinnesyklingtrening

Spinninginstruktører

Alle som har vært på en spinningtime har lagt merke instruktørens personlighet, på godt eller vondt. Her har du en oppsummering av de vanligste personlighetene:

 • Frelseren. Alle de amerikanske halleluja-prestene har sin inspirasjon fra denne instruktøren. Samtlige ønskes personlig velkommen av Frelseren som om de er kommet til himmelen, oppfordringer om å spørre om man lurer på noe hagler fra ham, alle får skryt for deres vanvittig flotte innsats, musikken er utelukkende gladpop, og du har 10 pulsslag høyere enn vanlig bare for å takle all energien Frelseren utstråler. «Spinning er en flott kondisjonsøvelse der du sammen med andre får økt forbrenningen så du blir en slankere, bedre og sunnere person!» Pulsgrafen har flydd i alle retninger hele timen.
 • Roboten. En grå og gjennomtrent type. Unngår fornyelser som pesten ettersom han i 1995 fant det perfekte treningsopplegget har han ikke endret på noe. Han sier og gjør nøyaktig det samme hver gang. Alltid «Harder Faster Scooter», «We are the Champions» og «Eye of the Tiger». Alltid de samme nyttige rådene om å innta mat og drikke og avstå fra fristelser. Deltar i Birkebeinertrippelen hvert år. I matveien skeiet han ut forrige tirsdag da han skar brødskiver som var fem milimeter bredere enn vanlig. Roboten til å leve til han er 105 år og vil være en minimal belastning på helsevesenet. Pulsgrafen din har vært perfekt i forhold til hvordan Robot la opp timen.
 • Aerobics-berta. Hun som hører hjemme i aerobics-timen, men tar en vikartime fordi Roboten er på høydetrening på Hemsedal. Hun har aldri syklet selv, men vil gjerne lære spinninggjengen litt om rytmisk idrett. Alle må tråkke i takt med musikken, og alle må reise og sette seg hele tiden. Helst bør overkroppen brukes mye også. Samantha Fox, Britney Spears og Abba er på playlisten. Samtidig forteller hun om hvor viktig det er å bruke hele kroppen, påfulgt av litt hyl og skrik. Timen avsluttes med 10 minutters tøyning fordi det er «viktig å ivareta tøylighet» mens hun oppfordrer alle til å delta på step i morgen 06:30. Etterpå ser pulsgrafen ut som tanngarden til en hai.
 • Hardcore-syklisten. Alle har vært borti denne karen; han starter som regel med «æ vet dåkker vil ha ei roli’ økt, men no ska’ dåkker få kjørt dåkk», og resten av timen tvinges alle til å sykle som proffe. Når han ikke forteller at han lå i et brudd på forrige fellesstartritt (og det er ofte!) terper han på aerodynamikk, rundtråkk og pulsprofiler. Han er hyppig på rundtur i salen for å vise hvordan alle bør sitte og tråkke. Musikkvalget er sterkt preget av Kraftwerks «Tour de France»-skive og «Bicycle Race» av Queen. Når timen er over tøyes det ut i to minutter mens alle minnes på å innta karbohydrater mens forbrenningen fortsatt er høy. Pulsgrafen viser at du har vært i rød sone helt siden tredje minutt.
 • Den bløtfete svensken. Det virker som alle treningssentre har en andel svenske instruktører. Den feteste av dem har sin egen spinningøkt som du deltar på én gang før du finner andre timer å være med på. Ingen sykkel- eller treningserfaring gjør at gjennomføringen av timen er målløs, med ditto uforståelig prat (kanskje fordi ingen forstår skånsk?). Musikkvalget er «Fangad av en stormvind», «Det gör ont» og diverse Roxette og Basshunter. Etter litt ustrukturert uttøyning forlater du timen uten å ha skjønt hva som egentlig skjedde.

Har jeg oversett noen spinningpersonligheter? Let me know!

Kommentarer

One Comment

 • Jens Peter sier:

  Etter x antall timer på spinning sete denne vinteren så synes jeg å savne et par personligheter.

  Militær typen: Med motto som «ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid» tar denne personen fatt på timen med stor motivasjon og autoritet. Med erfaring som tidligere korporal eller deltidsjobb i securitas så stilles det høye krav til disiplin og orden. Han (eller gud forby) hun fnyser lett av ordet «mikrofon», her skal kun stemmen brukes og det mye… Militær typen er nord europeisk mester i bruk av tegn, f.eks. når man skal stå eller sitte (alternativt lav åling). Gjærne akkompagnert av en høy «AAIIT» lyd, selvsagt uten mikrofon. Mikrofon er for homser og sengevetere. Vedkommende går også ofte systematisk rundt i salen og inspiserer de syklende underveis, bare for å forsikre seg om at absolutt ALLE ligger rett under eller aller helst godt over syreterskel. Her legges det stor vekt på alle sykler i takt og musikken er nesten utelukkende «Rammstein».

  Lærer’n: Hun (for det er alltid en hun) jobber som lærer og er instruktør på «fritida». Her hysjes det mye, spesielt i starten når hun skal snakke. Litt repetivt forklares det timens innhold og plan, gjerne supplert med en tørr vits eller to. I motsetning til militær typen så er mikrofon særdeles viktig, man har jo brukt hele dagen på å kjefte på masete fjortiser. Krise oppstår først når mikrofonen trøbler rent teknisk, eller (værre krise) hvis prosjektoren ikke funker (alternativt overheaden). Lærern er selvsagt ekstremt pedagogisk i forhold til treningen og veldig opptatt av at man skal gå ut av salen som et bedre menneske. Musikken baserer seg på «Mamma Mia» filmen og «la det schwinge» (la det rock’n roll).