ritt

Være med på å sykle L’Etape du Tour 2010?

Ettersom mange av dere som besøker denne bloggen (antageligvis) er interessert i sykling, hva med å dra til Pyreneene i sommer og ikke bare se Tour de France, men også delta i en etappe selv?

L’Etape du Tour: 170 kilometer over 4.400 høydemeter og tre fjell, fra Pau over Col de Marie-Blanque, Col du Soulor og avslutning på Col du Tourmalet. Noen hakk hvassere enn Lillehammer-Oslo…
Hadde vært artig om vi var mange fra Norge som deltok – sjekk http://www.bratur.no/letape-du-tour-2010.4615376-112930.html.

Kommentarer

13 Comments

 • Nico sier:

  Hei Erik!
  Vi er 6 stykker som skal delta i år :)!

  http://www.teamkjekkas.com

 • Sykkelerik sier:

  Kult! Hvordan løser dere logistikk med tanke på transport, opphold og slikt? Målsetninger og tidligere erfaringer?

 • Nico sier:

  Hei
  Vi er totalt 8 stykker som skal følge Tour de France (de 2 siste ukene) og kommer til å kjøre 2 bobiler. Dermed er transport og opphold dekket! Målsetning er nok å fullføre med stil, kline til i den siste klatringen!
  Er usikker på hvilken pulje vi starter i.
  Ingen erfaringer utover ritt i Norge..

 • Sykkelerik sier:

  Ah, høres ut som en god plan!

  For min del blir det base i Lourdes, midt i Pyreneene, så for meg blir det L’Etape + få med meg to TdF-etapper.

  Tror ikke det er puljestart – så vidt jeg vet er det fellesstart kl. 0700 fra Pau. Gleder meg til å høre flere tusen sko klikke inn i pedaler samtidig.

  Fra hva jeg har hørt av de som har deltatt før blir dette en fantastisk opplevelse, og arrangørene er visst helt råe på gjennomføringen (skulle vel bare mangle, når man tenker på hvilket annet ritt de arrangerer).

  Kanskje vi sees i løypa eller i grøfta på vei opp Tourmalet? 🙂

 • Nico sier:

  9500 i fellesstart? Det høres jo helt villt ut :)? Ser det står forskjellig kategori i løpere på «runners list» på hjemmesiden.

  Satser på godt vær og en kjempetur, vi sees før/etter rittet eller under TdF?

 • Sykkelerik sier:

  Ja, det ville kanskje vært mer logisk med puljestart? Hvem vet – jeg står i alle fall i startområdet i god tid før skuddet går kl. 7!

  Jeg regner med vi sees i løpet av selve turen – dere kjenner meg lett igjen i Merida-drakta og jeg skal holde et øye etter oransje Kjekkas-drakter.

  Hva er planen for TdF? Stå i målområdet eller langs løypa?

 • Nico sier:

  9 000 høres rett og slett for trangt ut, skal høre mer med reisearrangøren tror jeg. Stiller du deg opp tidlig for å gå for seier eller henge med et hovedfelt?

  Vi får se etter hverandre, vi skiller vel oss litt ut!

  Ang. TdF blir det vel målområdet på de flate etappene og sykling opp i fjellene på de kuperte etappene og få fram flagg og plakater :).

  Ser du har syklet Alpe d`Huez, det er noe vi har lyst til å få med oss. Hvor startet du og er det samme veien opp og ned? Noen andre fjell som er verdt å få med seg i Pyreneene / Alpene som ikke blir syklet i år og som ikke er så langt unna løypa?

 • Sykkelerik sier:

  Jeg tror faktisk vi starter i bulker likevel. Som du sier, ville vært galskap om alle skulle ut på samme tidspunkt!

  For min del tror jeg seier eller lederfeltene ikke er særlig aktuelt. De beste kommer jo inn på tider som ikke er altfor langt bak proffene… Men regner med å finne en ålreit gjeng å følge fra Marie-Blanque. 🙂

  Dere bør DEFINITIVT få med dere Alp d’Huez om dere er i Alpene. Noe annet ville kvalifisert til tjære og fjær. Jeg var i Alpene i 2008, og bodde i Bourg d’Oisans (cirka 1 time fra Grenoble). Derfra var Alp d’Huez 5 minutters rolig sykling unna, og med litt innsats kom jeg meg både til Col du Galibier (og selvfølgelig Telegraph), Les Deux Alpes, Glandon (Col de la Croix de Fer) og andre mindre kneiker. Det er sikkert mange andre bra fjell med Tour-bakgrunn, men jeg ville prioritert de. Jeg har aldri vært i Pyreneene, så vet ikke helt ennå hvilke fjell bortsett fra Marie-Blanque, Aubisque, Soulor og Tourmalet som kunne vært aktuelle. Hautacam?

  Send meg en mail så kan vi kanskje synce litt med hensyn til en øl og skrøner ved La Mongie etter målgang?!

 • Nico sier:

  Alp d’Huez må definitivt med, så får jeg se hvor de andre ligger i forhold til hva vi skal få med oss. I Pyreneene må det vel finnes noe annet enn de 3 vi skal opp. Hautacam er jo en klassiker!
  Ser at vi har kommet opp på startlista. 7850 er ganske langt bak om det er som i Birken, er det første mann til mølla får man stille seg opp tidlig ;).

  Fant ikke mailen din, så send en til meg så jeg får din:

  nico -at- teamkjekkas.com

 • Anonymous sier:

  Hei Erik,
  Ser at du også skal være med i L’Étape, stiller du som meg som ensom majestet eller har du med deg støtteapparat? Jeg var med ifjor og det er et topp opplegg, og fantastisk ritt, men regn ikke med myw organisert rullekjøring og sammensveisete lag. Det så jeg lite til ifjor, men det kan være fordi jeg startet langt bak. Som du etterhvert har forstått starter man i puljer på ca 500 mener jeg å huske. Man starter i stigende rekkefølge etter startnummer, så du må belage deg på å vente en stund (30-40 min) før du kan trille igang. Uansett så ser du ut til å være godt forberedt så du tar meg nok igjen før vi når toppen.

  Kategorien som oppgis på startlisten gjelder alders- og kjønnsbestemt kategori: f.eks. Cat A – menn 19-29 År osv.

  Hilsen Jonas

 • Sykkelerik sier:

  Jonas: Blir nok mange nordmenn i årets Etape! Jeg skal sykle sammen med min samboer og vi tar dette mer som en tur enn som et jag for å få en tid nærmest mulig de proffe… så kanskje vi sees i løpet av løypa. I alle tilfeller så blir dette en fantastisk turopplevelse. Lykke til fra Pau! 🙂

 • Anonymous sier:

  Tror du det blir så veldig mange? Hvor mange plasser har egentlig bra tur? Jeg meldte meg på vanlig måte mens jeg enda bodde i Frankrike.

  Tar det også som en grei (litt hard) treningstur så får vi se hvordan bena takler der (er ikke akkurat var til tre Kategori 1+ stigninger på rappen. Det fleste tar det rimelig som en nytelses tur uansett, er jo flott landskap og deilig å har 180km med vei for seg selv uten biltrafikk! Hvis det blir like bra vær som ifjor er det nesten en sann nytelse. Jeg kjører i Rye drakt så hvis du skulle se meg underveis må du hilse på.

  Lykke til!

 • Sykkelerik sier:

  @Anonym: Usikker på hvor mange plasser http://www.bratur.no har, men det ble kjapt utsolgt. Uansett, værmeldingene ser veldig oppløftende ut. Jeg kommer til å stille med en camelbak på ryggen og et par-tre flasker på meg… og kanskje et lommekamera. Kommer til å hilse på alle med drakter jeg kjenner igjen. Ser du to stykk i Merida-drakt på matchende sykler så får dere rope ut!