utstyr

Årets racer er kommet i hus

Endelig har jeg fått klørne i årets racersykkel, en stilig Merida Scultura Evo Team… etter noen ukers sykling med terrengsykkelen på (grusete og våt) asfalt føles det godt å endelig besitte en racersykkel igjen. Det er tross alt landevei jeg foretrekker.

Kvelden har altså gått med på å plukke delene ut av esken og skru den sammen. Heldigvis var dette en mye enklere jobb enn med terrengsykkelen, så selv med ti tommeltotter sto sykkelen nesten klar til bruk etter en halvtime.

Sist gang jeg kjørte med SRAM Red var i 2008 på en Specialized S-Works Tarmac SL, sammen med Fulcrum Racing Zero-hjul. I fjor hadde jeg en skreddersydd Tommasini Velocista med Campa Super Record og Mavic Cosmic Carbone SL-hjul. Man kan sånn sett si at jeg er veldig godt vant med racersykler, så det skal bli ekstremt spennende å se hvordan Meridas beste ramme oppleves.

Første tanker:

 • Det første som slår meg er – som med terrengsykkelen – hvor utrolig lett godsaken er. Jeg skal få veid sykkelen når jeg får satt på PowerTap-navet og en ekstra flaskeholder, men dette er nok blant de lettere grommingene…
 • Rammen: Skal jeg dømme stivhet utfra hva jeg har opplevd så langt på min O.Nine Team så kan jeg slå fast at det ikke står på rammens egenskaper. Og når det gjelder utseendet så er vel smaken som baken (og baken er sjeldent stor på syklister…), og Meridas farger er friske og annerledes nok til at sykkelen skiller seg passe ut.
 • Gruppesettet: Tidligere erfaringer med SRAM Red tilsier at også gruppesettet burde holde mål – eneste forskjellen er at sist brukte jeg kompaktkrank, mens nå bruker jeg «voksenkrank», og denne gangen bruker jeg ikke en PowerDome-kassett. Og jeg må si at jeg gleder meg til å kjenne de kraftige smellene igjen når man skifter gir med Red!
 • Hjulene: SRAM S40 har jeg ingen erfaringer med, men når SRAM eier Zipp så har jeg full tiltro til at hjulene ruller som de skal. 

I morgen skal sykkelen besøke Raske Sykler i Pilestredet for generell service samt at jeg skal bygge om navet bak til å inkludere PowerTap SL+. Trening uten watt hører fortiden til.

Første tur blir enten i morgen kveld om været er pent, eller senest lørdag – da håper jeg på en rolig langtur. Søndag skal jeg prøve meg i pulje 1 i Stjernetråkken…

Sesongen er pokker meg i gang nå, folkens!

Bilder av sykkelen:

Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg
Fra Eriks sykkelblogg

Kommentarer

5 Comments

 • Åsmund sier:

  Fikk melding om at min ikke kommer før den 30.4 AWWWW!!! Den så passe rå ut 🙂 Fint innlegg.

 • hans1 sier:

  matekvalitet her!

 • TeeWee sier:

  goody…. syklet i dag (lørdag)? Tror jeg traff deg litt nord for Espa?
  teewee

 • TeeWee: Det var nok meg du møtte nord for Espa. Syklet Skedsmo-Hamar (110 km) i dag på 4:10, i motvind fra helvete. Mye syklister ute nå!

 • Adrian sier:

  Så ut som en HERLIG sykkel, skulle ønske jeg kunne tatt meg råd til en slik selv. Dette er nok en blogg jeg blir og følge med på. Hvor lenge har du styrt med sykkel og sykling da? Har selv holdt på i rundt 2 år nå, og har også i det siste begynt så smått med en sykkelblogg, sjekk den ut om det virker interresant!