konkurranseritt

Stjernetråkken 11.04.2010

I det nydeligste vårvær ble årets første landeveisritt på Østlandet avholdt; Stjernetråkken i Fredrikstad tiltrakk  346 forhåndspåmeldinger og et ukjent antall som slang seg på i morges.

Fredrikdstad Sykkelklubb disket opp med perfekt vårvær – 15 grader, helt skyfritt og lite vind. Den gode stemningen var definitivt tilstede i startområdet; noen som varmet opp på rulle, mange som beundret andres dyre karbon-investeringer, tullprat om (mangel på) trening, røverhistorier om alle bruddene alle har vært med på i fjor, og masse latter.

Rittet er av den korte sorten – kun 56 kilometer (selv om arrangørene sier «6 mil» i sin invitasjon) – så det er gitt at dette ville være en rask og hard affære. Veteranene startet for seg selv, og vi andre som stilte i turklassene startet en time senere.

Med så mange påmeldte (over 100 bare i pulje 1) som skal dele så smale veier, og onde tunger som talte om at det er mye velt og cowboy i Stjernetråkken, valgte jeg å starte i pulje 2 for å redusere risiko for velt, skader og annet svineri.

Stjernetråkken er for min del en mulighet til å få rittfølelsen etter vinteren, tilbringe tid i sone 4/5, og bekrefte at jeg ligger greit an i forhold til andre syklister. Jeg hang helt greit med i første halvdel, og bakkene (eller skal man være ærlig og heller kalle dem «kuler i veien»?) bød ikke på noen problemer. Dessverre sløvet jeg litt da Marius Heier midtveis i rittet valgte å angripe, og jeg som lå langt bak i feltet mistet kontakt og klarte aldri å tette luka. (Når det er sagt, så var det veldig moro at Marius klarte å henge med og kjempe i spurten helt til slutt!) Jeg tok det relativt rolig resten og hang meg med et bra felt som jobbet godt inn til mål. Det ble en del høy puls, det var ingen problemer å henge med i bakkene, og den nye Merida Scultura føltes knallbra. Antageligvis ville det holdt helt inn om jeg hadde noen flere langturer i beina, men slik er det når man skriver 11. april… Med mer langkjøring og kvalitetsintervaller så tror jeg årets sesong kan bli en av de bedre for min del.

Da jeg sto i målområdet etter endt ritt virket det som de fleste hadde hatt en skikkelig morsom dag på sykkelen, så sånn sett har arrangørene bidratt til at sykkelsesongen starter veldig lysbetont for de fleste.

Resultater og rapporter fra rittet var ennå ikke publisert da dette ble skrevet, men kommer nok etter hvert på Fredrikstad Sykkelklubbs nettsider: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?OrgElementId=53892.

Offisielle resultatlister: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1018137&CatId=97932.

Nedenfor har jeg lagt ved rittdata og bilder fra dagens eskapade:

Rittdata fra Garmin Edge 705: 

Meg rett før start med min klin nye Team Scultura 

Marius Heier (SK Rye) viser villig frem sin Cervelo Soloist

O2-snapperen Petter Gustavsen fra Team Nakamura er klar til start

En Asker CK-syklist varmer opp på rulle

VeteranCup-gutta på vei ut av startblokkene

Frikransen-rytterne Eirik Tjøtta (2. plass i M40) og Øyvind Berg (4. plass i M45)

Mye flott utstyr å se i årets første ritt – feks denne Cervelo S3 med SRAM Red-gruppesett, Zipp 404-hjul og PowerTap SL+ wattmåler

Dagens mest uheldige med fire punkteringer de første 35 km?

Og til slutt: Et ungt sykkelhåp 🙂

Kommentarer

6 Comments

 • Petter sier:

  Bra oppsummering, Erik!

 • Anonymous sier:

  4 punkteringer, hvordan fikset han det? Det er vel ikke servicebil i turritt?

 • Sykkelerik sier:

  Han hadde vel noen slanger med seg + fikk slanger av andre ryttere. Fjerde slange fikk han av meg. 🙂

 • Anonymous sier:

  Flott blogg. Tok meg den frihet å kopiere bildet ditt fra VC-starten. Viktig å dokumentere at man ligger i tet, uansett når. Stå på! -Lars

 • Sykkelerik sier:

  Bare å kopiere bildene. Lå du lenge i tet? 🙂

 • Anonymous sier:

  Hvertfall til masterbilen slapp 🙂 Vi fikk avgårde en klubbkompis i solobrudd, så da var det bare å gå på andres støtforsøk. Samlet til mål, og endte på 9. 🙂 -Lars