konkurranseritt

Snart Jotunheimen Rundt 2010…

Nå er det ikke lenge igjen før Jotunheimen Rundt bryter løs… For meg – og sikkert alle andre som vurderer å delta – er værmeldingene ekstremt spennende. I går brøt serveren til Yr.no ned – eller ble utilgjengelig i alle fall – og det er jeg overbevist om at skyldes JR-deltakere som trykket F5 for mange ganger etter å ha søkt på Lærdal, Fagernes, Valdresflya, Lom og Sognefjellet. 

 
Jeg begynte å titte jevnlig på været allerede forrige helg, og allerede da var langsiktsmeldingene av den begredelige sorten. Regn, under 10 grader, og generelt dårlige forhold. Værmeldingen torsdag kveld (under 24 timer før rittstart) er betraktelig mer positiv enn hva Yr har spådd tidligere i uka. Likevel blir det nok en litt våt og kjølig tur. Gitt at man holder en 16-timersplan så er Yrs stalltips som følger:
 
Dette blekner likevel kraftig mot hva vi opplevde i fjorårets utgave:
  • Lærdal (kl. 21): 28 grader, sol.
  • Øye skule (kl. 24): 14 grader, skyet.
  • Fagernes (kl. 03): 18 grader, noe skyet. 
  • Beitostølen (kl. 05): 15 grader, sol.
  • Lemonsjøen (kl. 08): 16 grader, sol.
  • Lom (kl. 10): 21 grader, sol.
  • Sognefjell turisthytte (kl. 13): 18 grader, sol.
  • Luster (kl. 14): 29 grader, sol.
  • Sogndal (kl. 15): 29 grader, sol.
 
Så hvordan været egentlig blir vet vi jo ikke før vi får se det, men det tyder på at en god regnjakke og varme plagg kan være ekstra smart å ha med seg… 
 
Mer info tett på rittet kommer i morgen når jeg får sovet ut!

Kommentarer