kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “The Cycling Professor” av Marco Pinotti

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
http://www.amazon.com/gp/product/B00ARMQ4LK$12 for Kindle-utgave (169 sider)
Den italienske Marco Pinottis kallenavn, “professoren”, kommer simpelthen av at han faktisk har fullført en ingeniørutdannelse ved siden av å være proffsyklist, som ikke er hverdagskost i den bransjen. Han skildrer mye rart, fra hvordan det er å trene hjemme i Bergamo til sitt forhold til de forskjellige rittene og medsyklistener – og hopper elegant bukk over ethvert oppgjør med doping. Totalt sett var boka tidvis interessant, men den gjorde lite inntrykk utover at Pinotti virker som en vettug kar med stor arbeidskapasitet og moral.
 
Terningkast 3.
 
 

Kommentarer