kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “Racing Through the Dark: The Fall and Rise of David Millar” av David Millar

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

$9 for Kindle-utgave (393 sider)
Den særs internasjonale Millar har skrevet en bok som gir et interessant innblikk i doping i sykkelsporten. Boka har tre deler; oppveksten frem til han ble proff, livet som dopet proffsyklist, og livet etter å ha blitt tatt. Det er tydelig at Millar var (og er) et ekstremt talent, og han holdt seg ren en god stund i proffsirkuset før han gradvis lot seg overtale til å ta prestasjonsfremmende stoffer. Det ironiske er at årsaken til at han ble tatt var en ren forglemmelse. Millar skriver ærlig om hvordan doping fungerer i sykkelmiljøet, og man får en forståelse av hvorfor utøverne tar preparater (og hvor enkelt det har vært å sno seg rundt tester). Den siste delen av boka er dessverre litt tam, men jeg endte opp med et bedre inntrykk av Millar etter å ha lest boka.
 
Terningkast 4.
 

Kommentarer