kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “We Were Young and Carefree: The Autobiography of Laurent Fignon” av Laurent Fignon

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$15 for Kindle-utgave (306 sider)
 
Ved en ren tilfeldighet (eller uhell?) ble denne boka kjøpt på Kindle, og boka bød på interessant lesning. Fignon er mannen som er kjent for å ha tapt Tour de France med åtte sekunder til Greg LeMond i 1989, men burde også vært mer kjent for hans to Tour de France-titler og fargerike bidrag til sykkelsporten. Fignon forteller en historie om seg selv som old school syklist. Bak den kanskje arrogante franske stilen han førte får man et innblikk i en mann med et kjempetalent, med kjærlighet til sporten og med en “all in”-vinnermentalitet – og ikke minst får man en forståelse av hvordan sporten har endret seg fra 80-tallet og inn i 90-tallet. Han legger ikke skjul på at han synes LeMond var en hjulsnylter, eksempelvis. Fignon forteller på en lidenskapelig og lettlest måte. Dessverre gikk Fignon bort nylig; flere personligheter som hans ville definitivt spritet opp sykkelsporten.
 
Terningkast 4.

Kommentarer