kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “Domestique: The Real-life Ups and Downs of a Tour Pro” av Charly Wegelius

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$20 for Kindle-utgave (324 sider)
 
Wegelius var en av feltets beste hjelperyttere (14 gjennomførte Grand Tours!), og jobber nå som sportsdirektør for Garmin. I boka forteller han om hans beinharde ferd fra ungt talent til erfaren hjelperytter. Han valgte i tidlig alder å spesialisere seg som hjelperytter i stedet for å jage en posisjon som fremstående syklist. Boka gir et usminket og ærlig innblikk i hvor hardt livet er som hjelperytter, og det er veldig interessant å lese om hvordan Wegelius lyktes i sin nisje ved hjelp av sin ekstreme tilpasningsevne. Han velger imidlertid å ikke ta et oppgjør med dopingkulturen, hvilket er synd gitt hans direkte fortellerstil. Uansett, boka gir et mer balansert syn på proffsirkuset og anbefales.
 
Terningkast 5.
 

Kommentarer