kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “The Secret Race: Inside the Hidden World of the Tour de France” av Tyler Hamilton og David Coyle

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$15 for Kindle-utgave (384 sider)
Hamilton er en kjent skikkelse; en av Armstrongs tidligere hjelperyttere, mannen som gjennomførte Tour de France med brukket kragebein, som har bloddopet seg med en annen manns blod, og kommet med de mest kreative forklaringene på doping. I denne boka hiver han imidlertid kortene på bordet og beskriver i detalj hvordan han systematisk dopet seg gjennom store deler av karrieren sin; hvordan det hele var satt i system med Armstrongs US Postal-apparat og hvordan han fortsatte dopingen med Dr Fuentes da han gikk over til CSC og Phonak. Etter å ha lest boka satt jeg igjen med at Hamilton egentlig er en sympatisk fyr som havnet i sykkelsportens dårlige selskap (som alle proffe gjorde), og at doping i Armstrong-tiden virkelig var så systematisk og altomfattende at kun de mest viljesterke kom seg vekk. Ekstremt interessant og veldig godt skrevet.
 
Terningkast 5.
 

Kommentarer

One Comment