kulturlitteratur

Bokanmeldelse: «Slaying the Badger: LeMond, Hinault, and the Greatest Ever Tour de France» av Richard Moore

Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

http://www.amazon.com/gp/product/B0050OLH6M
$13 for Kindle-oppgave (320 sider)

For de som har fulgt med på sykkel de siste årene så har konfliktene mellom Sastre og Schleck-brødrene i 2008, mellom Armstrong og Contador i 2009, og mellom Wiggins og Froome i 2012/2013 bidratt til ekstra spenning under Tour de France. Disse blekner likevel mot dramaet mellom Greg LeMond og Bernard Hinault i 1986.

Forfatteren, Richard Moore, har intervjuet både LeMond og Hinault om det dramatiske rittet – og boka gir en detaljert og velskrevet beskrivele av forløpet til 1986 sett fra øynene til de to hovedpersonene. Det er helt tydelig at begge syklistene var noen ekstreme talenter og utpregede vinnerskaller, og at de har veldig forskjellige oppfatninger av hva som egentlig skjedde frem til LeMond sto på toppen av seierspallen på Champs-Éllysées.

Jeg visste veldig lite om hverken av syklistene, annet enn at LeMond har posisjonert seg som en ivrig anti-doper og at Hinault var en hardhaus. Sånn sett har boka gitt et interessant innblikk i historien, og jeg kommer nok til å plukke opp flere bøker om de «gamle heltene». Boka bærer imidlertid litt preg av å gjenfortelle historien uten å tilføre noe nytt, og jeg kunne tenkt at forfatteren gjorde en litt bedre jobb med å bli kjent med datidens storsyklister. Spesielt interesserte vil uansett sette pris på dette verket!

Terningkast 4.

Kommentarer