add-onsutstyr

RaceWare Garmin Edge-feste for integrert styre

Som det gamle jungelordtaket sier: Uten Garmin-computer duger syklisten ikke. De fleste bruker en eller annen barfly-løsning for å feste computeren til sykkelen, enten ved å bruke den som følger med computeren eller ved å kjøpe en egen fra f.eks. K-Edge (les min test fra i fjor). Har du en integrert styre-/stemløsning – eksempelvis FSA Plasma, PRO Stealth, Most Talon eller Cinelli Ram – vet du at det er vanskeligere å få festet Garmin’en da en tradisjonell barfly ikke lar seg feste rundt styrets brede, ovale rør.

 

Nå er ikke akkurat integrert styre/stem veldig utbredt, så det er ikke så rart at det er vanskelig å skaffe barflys til denne typen styrer. Hverken FSA eller Garmin har en løsning (annet enn den med strikk og plastikk, som følger computeren), og googler du rundt vil du finne at Tate Labs’ BarFly Spoon selges til 150 kroner hos Bikeshop. Problemet er bare at den ikke finnes på lager, og besøker du Tate Labs’ nettside vil du ikke finne produktet i deres portefølje. Heldigvis kom jeg over en liten nettbutikk i England – RaceWare Direct – som har spesialisert seg på å lage blant annet Garmin-fester til alle slags styrer.

 

RaceWare sitt Garmin-feste for integrerte styrer koster £29,90, passer til Garmin Edge 200-, 500- og 800-seriene (ikke 1000), og tilbys i en rekke farger inkludert svart, hvit, gul, oransje, lys blå og mørk blå. Festet er laget i plast/nylon. Se produktsiden deres.

 

Jeg skulle selvfølgleig helst hatt den i grønn for å matche sykkelen, men hvit ble det nærmeste jeg kom noe som ville se bra ut på min Cannondale. Etter en rask runde på e-post med Martyn, som driver nettbutikken (god og kjapp service!) betalte jeg NOK 360 inkludert frakt for det hvite festet – og én uke senere ankom det en pakke fra RaceWare i posten.

 

Selv om jeg tydelig kjenner at festet er laget av plast, virker den solid nok. Skruene sitter godt i styret, og Garmin Edge klikker seg fint fast i festet sitt – det er i alle fall ingenting å si på hvor hardt den sitter. Jeg kunne tenkt meg at festet ble laget i et mer hardfør materiale enn nylon/plast, men det har nok ingenting å si i praksis.

Festet veier 29 gram, som er omtrent det samme som andre Garmin-fester.

Prismessig er den også på nivå med konkurrerende alternativer med sine 360 kroner inkludert frakt.

RaceWare var også raske på å svare på henvendelser på mail, betalingen via PayPal gikk smertefritt, og én ukes levering er helt akseptabelt.

 

Har du integrert styre/stem og trenger en holder til Garmin’en din så kan jeg i alle fall gå god for løsningen fra RaceWare!

 

RaceWares Garmin-feste for integrerte styrer finnes i flere farger og koster £29,90.

RaceWares Garmin-feste for integrerte styrer finnes i flere farger og koster £29,90.

 

RaceWares Garmin-feste for integrerte styrer veier 29 gram inkludert skruer.

RaceWares Garmin-feste for integrerte styrer veier 29 gram inkludert skruer.

 

 

Undersiden av det integrerte styret må ha to gjenger som dette for å feste RaceWare-løsningen.

Undersiden av det integrerte styret må ha to gjenger som dette for å feste RaceWare-løsningen.

 

Sånn ser styret ut med Garmin-festet klart til bruk, sett fra siden.

Sånn ser styret ut med Garmin-festet klart til bruk, sett fra siden.

 

Det er lettere å lese informasjonen på Garmin Edge når den er plassert litt frem.

Det er lettere å lese informasjonen på Garmin Edge når den er plassert litt frem.

 

Viktig at styre, styretape, feste og computercover matcher!

Viktig at styre, styretape, feste og computercover matcher!

Kommentarer