løptrening

Jeg surfer løpebølgen igjen!

Landeveissesongen er i praksis over for i år. Sommerferien er passert. Engelsk fotball er straks i gang igjen. Rittkalenderen for landevei er mer gistig enn et dansk juletre i midten av romjula. Norseman Xtreme Ironman er unnagjort. Over 15.000 terrengsyklister gjør seg klare til Birkebeinerrittet (jeg deltar ikke i år). Høsten nærmer seg!

Og denne høsten er det løping som gjelder for meg. Det er rart hvordan man glemmer det vonde etter konkurranser – etter fjorårets Birkebeinerløp sverget jeg at jeg ikke skulle løpe mer (Løping som treningsform). Likevel har jeg i år investert i to par løpesko på Löplabbet og er påmeldt Birkebeinerløpet 19.09.09 og Oslo Halvmaraton gjennom Aktiv Mot Kreft 27.09.09.
I fjor trodde jeg at grunnlaget mitt fra sykling skulle hjelpe meg fra Sjusjøen til Rena, så jeg løp kun én tur på 13 km to uker før Birken. Det straffet seg; jeg gjennomførte, men ikke med stil. I år har skal jeg stille mer forberedt.
Løping er faktisk ikke så kjedelig eller så ensformig som jeg lenge har trodd. Kobler man ut følelsen av at man ikke dekker store distanser, slik som man gjør på en karbonflis, og heller fokuserer på teknikk, på treningsutbytte og på at man er ute i det fri så er det faktisk moro. Flytter man løpeturen inn i skogen så blir det enda morsommere. Og trenger man variasjon så er det jo bare å ta seg en sykkeltur eller sette seg på rulla noen timer.
Forrige mandag løp jeg fra jobb på Majorstua helt hjem til Skedsmokorset. 27 km i regnvær og vind. De første 18 kilometerne opp til Gjelleråsen var vonde, og de siste ni var tunge, men jeg kom frem på 2:30. Det er ingen knallsterk tid, men noen slike turer i kombinasjon med skogsløping flere ganger i uka legger grunnlag for en hyggeligere totimerskonkurranse fra Sjusjøen og forhåpentligvis en tid rundt/under 1:40 på Oslo halvmaraton. Og november 2010 venter New York Maraton…
Lykke til, alle som skal løpe Birken og/eller Oslo (halv)maraton i år!

Kommentarer