kulturlitteratur

Bokanmeldelse: “Lanced: The Shaming of Lance Armstrong” av David Walsh, Paul Kimmage og John Follain

Dersom du er på jakt etter inspirerende lesestoff i jula eller julegavetips til en sykkelvenn så følg med på bloggen frem mot jul – 14 bøker anmeldes i de neste to ukene. Gå hit for en komplett oversikt over bokanmeldelsene: http://wordpress.sykkelerik.com/search/label/litteratur (oppdateres fortløpende).

 
$9 for Kindle-utgave (178 sier)
De irske journalistene Walsh og Kimmage har sammen med John Follain skrevet en hel serie kritiske artikler i engelske Sunday Times om Lance Armstrong opp gjennom årene. Underveis har de fått mye motbør for å være kritiske til Armstrong, og amerikaneren har til og med vunnet et søksmål mot Sunday Times (som senere er tilbakebetalt…). Denne boka er en samling av artiklene fra 1999 frem til og med 2012. Sett i lys av hva vi vet i dag så er det påfallende hvor nære sannheten de var – og ikke minst hvordan Armstrong klarte å manipulere nær sagt alle. For min del har jeg begynt å legge mer merke til kritiske røster i mediene etter å ha lest denne boka. Walsh sin andre bok, “Seven Deadly Sins”, er bedre, men alle som har gått rundt med et Livestrong-armbånd ville hatt godt av å lese denne boka også.
 
Terningkast 4.
 

Kommentarer