kulturspisesteder

Kaffestopper: Park Café på Rica Holmenkollen Park Hotel

Opplevelsen av en skikkelig sykkeltur heves gjerne med en god kaffestopp: For min del er det lite som slår en god kopp kaffe før turen starter eller en stopp med en dobbel cortado med en kaloribombe av et kakestykke etter et par timers wattmating.

Jeg er så heldig at pappapermisjonen min sammenfaller med vårsesongen, så jeg kommer til å tilbringe de neste månedene på å tråkke rundt i Oslo og omegn med junior i sykkelvogn. Dette er også en perfekt anledning til å finne frem til kjente og og ukjente kaffeperler i Oslo og omegn.

Hver gang jeg har vært innom en ny kafé så skal jeg gi stedet en liten omtale, der jeg tar hensyn til plasseringen, kvaliteten på kaffen, utvalg forøvrig, prisnivå, og ikke minst hvor sykkelvennlig stedet er. Først ute er Park Café ved Holmenkollen!

Nydelig utsikt fra ett av Oslos finere tak - Holmenkollen.

Nydelig utsikt fra ett av Oslos finere tak – Holmenkollen.

Anmeldelse

Alle vet hvor Holmenkollen er, og Park Café – som er en del av Rica Holmenkollen Park Hotel – er nydelig plassert på baksiden av Holmenkollenbakken, cirka 350 meter fra veien som fører opp til eller ned fra Tryvann. Etter noen drag opp til Tryvann på en lørdag eller søndag er det lite som er bedre enn kaffepåfyll med Oslofjorden til utsikt.

Park Café ligger i resepsjonen på hotellet. Det er stilig innredet og har en flott uteterrasse, så om man sitter inne eller ute så er det uansett hyggelig. Syklene står trygt ute og kan beskues uansett hvor du sitter – og har kjeltringer funnet veien opp til Holmenkollen, så finnes det mer attraktive objekter enn noen skarve sykler?! Utsikten er det stiligste med denne kafeen – antageligvis er dette det nærmeste man kommer en “alpe-kafé” i Oslo!

Med skikkelig kaffemaskin og barista så får du en fersk kopp av det du kunne tenkt deg, fra espresso til cappuccino til “vanlig svart”. Prisen ligger på 35-45 kroner, altså vanlig til Oslo å være.

I tillegg til et kurant utvalg av diverse søtsaker som muffins, eplekaker og berlinerboller så har de også en passende og omfangsrik meny, så om du har gått på en sukkersmell og må laste på med næring så kan du legge igjen kortet ved disken uten at du går konkurs. Prisene er selvfølgelig litt stive, men ikke mer enn man kan forvente på Oslos beste vestkant.

Forrige fredag var jeg innom og hev innpå et stykke mandelkake og en dobbel cortado, hvilket kostet meg 75 kroner. Begge deler smakte upåklagelig, og den fine utsikten hjalp selvfølgelig på.

Stilig interiør - og selv syklister uten det siste fra Rapha mottas med et smil!

Stilig interiør – og selv syklister uten det siste fra Rapha mottas med et smil!

Konklusjon

Jeg skulle gjerne sett at de åpnet tidligere enn klokken 10 og holdt åpent lengre enn 17, men det er bare en bagatell – de aller fleste er vel ferdig med sine drag i Tryvann mellom 10 og 17… Stedet har alt en kaffetørst syklist kan by på, og utsikten er den store prikken på i’en!

Kommentarer