humor

Kinderegg-helga: Tre overraskelser!

Denne helga har vært et utvidet kinderegg av en weekend med tre overraskelser, den ene større enn den andre: 

  1. Som den rosabloggeren jeg er så er det ekstra stas å havne på Landevei.no med omtale av lapskaustrening!
  2. På tross av lapskaustrening kom jeg opp Tryvann på under 20 minutter på første (seriøse) forsøk i år!
  3. Og som om det ikke var stort nok: Alexander Kristoff syklet seg rett inn i alle norske sykkelhjerter med kanonseieren i Milan-San Remo! 

 

Liten overraskelse: Best på lapskaus

Magasinet og nettstedet Landevei besøkte oss i Road Runners Racing en onsdag i mars da vi trente i garasjen til Peter Christiansen, og det ble til en flott reportasje: Se artikkelen på Landevei.no her! Nå høres det sikkert ut som vi er en gjeng menn i en midtlivskrise der vi sitter i en iskald garasje på vinterstid og tråkker, men det er faktisk mulig å gjøre rulletreningen til en hyggelig affære. Det hjelper selvfølgelig når man har en gjeng vittige typer som lirer av seg det ene gullkornet verre enn det andre… Og, som de vise sier: Det er bedre med lapskaustrening enn hverken lapskaus eller trening.

Lapskaustrening er bedre enn ingen trening.

Lapskaustrening er bedre enn ingen trening.

 

Større overraskelse: Tryvann under 20 minutter

Nå snakkes det mye stygt om lapskaustrening, men etter en vinter med systematisk lapskaus overrasket jeg meg selv i ettermiddag med å debutere opp Tryvann på under 20 minutter! 

Det tidligste jeg har vært under 20 minutter i en sesong før er i 2010, da jeg 7. mai klokket 18:01 (samme sesong kom jeg ned på pers, 16:53, seks uker senere). Så sånn sett er jeg godt foran «skjema», og det er nok mye takket være de mange timene med godt og blandet på rulla i vinter.

Et sjukt hårete mål for sesongen er å komme til topps under 16:30; i så fall skal jeg jodle en strofe utenfor Godt Brød på toppen!

Tryvann på 19:55 på årets første forsøk med racersykkel (http://www.strava.com/activities/123290505#2759862564). Digg!

Tryvann på 19:55 på årets første forsøk med racersykkel (http://www.strava.com/activities/123290505#2759862564). Digg!

Største overraskelse: Alexander Kristoff moser verdenseliten

At jeg kom meg opp på Tryvann under 20 minutter i dag var en stor overraskelse, men en enda større surprise ventet da jeg kom hjem etterpå og slo på TV’en: Etter årevis med håp om at Hushovd eller Boasson Hagen skulle kline til i en av klassikerne så er det kanon at den friske Kristoff kliner til på Milan-San Remo og setter hele verdenseliten på plass! Dette må ha kommet brått på mange; ikke engang Cyclingnews hadde Kristoff på listen over topp 10 favoritter!

Som Kaggestad sier i Aftenposten, det at Kristoff vinner Milan-San Remo er større enn samtlige OL-gull. Jeg vil påstå at dette er en større idrettsprestasjon enn om Solskjær skulle klare å berge Premier League-plassen til Cardiff (som i skrivende stund er på 19. plass med 31 poeng, og syv kamper igjen) – og det sjukeste er at det er mange, mange store ritt igjen hvor Kristoff fint kan kline til i… Det er nok ikke så mye lapskaustrening på den mannen!

Nedenfor er et intervju med Kristoff like etter målgang – det virker som helten selv er minst like overrasket som alle andre over seieren. 🙂

Og apropos Kristoff, i morgen skal jeg hente den nye cyclocross’en fra Canyon, en Canyon Inflite 8.0S, på postkontoret. Erfaringsrapporter både fra hvordan det er å kjøpe hos Canyon (at sykkelen faktisk er kommet er i seg selv en overraskelse) og hvordan sykkelen faktisk er i bruk… følg med, det blir garantert interessant lesning!

Kommentarer